.

 

Селекцията от най-добрите 21 хоби-готвачи получава първите изненадващи уроци в MasterChef – в понеделник от 21:00 часа по bTV

Утре вечер от 21:00 часа по bTV елитът от 21 най-добри хоби-готвачи в България ще се изправи пред първите предизвикателства на Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки по пътя 100 000 лева, кулинарен курс в Le Cordon Bleu Лондон и престижната статуетка MasterChef, която променя живота. Оставили домашната кухня зад гърба си, кулинарните гладиатори ще се впуснат в състезание на добрия вкус, креативността, силната воля и стабилната подготовка, за да приготвят неочакваното.

Първата кутия на MasterChef ще изненада и трогне всички, защото ще им изпрати персонален колет. Лична вещ, пълна със спомени, ще ги вдъхнови да приготвят перфектно ястие с продукти по избор за 60 минути. По традиция, Андре, Петър и Лео ще събират впечатления за потенциала им по време на готвенето, за да изберат трите най-добри предложения, които да опитат. Но още в първото състезание хоби-готвачите ги очаква изненада – този път ще има номинации и за тримата, които се представят най-неубедително. Каква ще е тяхната съдба – утре вечер от 21:00 часа в MasterChef.

Зрителите на bTV ще станат свидетели на емоционални семейни истории, храна с посвещение, споделени кулинарни мечти и смели решения. Ще се запознаят с „модерния супермен”, готов да научи сина си да се оправя сам чрез уменията в кухнята, ще видят един мил „взор във вечността” и едно „вкусно мазало”. Дали емоцията ще даде криле или ще постави пред риск участниците, дали те ще се предадат или ще се борят до край, ще заложат ли на „сигурно” под влияние на сантимента, ще стане ясно в понеделник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.

Победителят от първата кутия на MasterChef ще получи възможността да избере продуктите, с които ще готвят неговите конкуренти в следващия кръг, докато той самият ги преценява от балкона. Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки ще предложат избор между бира, кафе и портокалов сок, които ще се превърнат в компонент от ястие с пиле. Призьорът ще може и да избере кои 7 хоби-готвачи ще се борят за оцеляване, а останалите ще спаси от възможността да напуснат състезанието в първите му метри.

Сред кипежа на най-голямата кухня в България, зрителите на bTV ще видят алтернативни техники, резервни варианти и иновативни идеи. Журито на MasterChef ще опита „космически сблъсъци”, спасени деликатеси, убийствени вкусове и символика за Нобелова награда. Екшънът с елементи на драма и фантастика ще доведе до „сривове в системата”, порции за „големи българи” и основополагащи уроци. А кой ще продължи по пътя към 100 000 лева, кулинарен курс в престижната академия Le Cordon Bleu в Лондон и титлата MasterChef, ще стане ясно в понеделник от 21:00 часа по bTV.