.

 

Сенсеят на японските вкусове Петър Михалчев с урок за темпура соба в MasterChef – утре вечер от 21:30 часа по bTV

Утре вечер от 21:30 часа по bTV майсторът на японската кухня ще отправи ново предизвикателство към отличниците в MasterChef с  рецепта за темпура соба в своя мастър клас. В битката за имунитет двамата хоби-готвачи ще сбъднат мечтата си да наблюдават от първия ред как Chef Петър Михалчев филетира змиорка, приготвя соба нудли и темпура от зеленчуци, чипс от крака на скариди и уникален сладко-кисел сос.

Кулинарният сенсей ще докаже, че при японците „шега с храната няма”, а залогът си заслужава всички усилия, ще покаже, че прецизността може да бъде лесна, а чинията да предизвиква възторг, спазвайки култа към красотата на сервираното ястие в страната на изгряващото слънце. Какво ядат змиорките, къде се крият рисковете при месене на тесто за нудли, защо можеш да ослепееш от кръвта на рибата и ще оправдаят ли очакванията претендентите за титлата MasterChef?

Стрес тестът ще се окаже почти непреодолим за тримата хоби-готвачи, показали най-слаби резултати в тестът за креативност. Приготвянето на калкан в комбинация с перфектната гарнитура ще реабилитира двама от тях и ще изпрати един на елиминации. Дали състезателите ще покажат завидна техника при обработка на рибата и отличен усет за баланс на вкусовете – във вторник, от 21:30 часа в MasterChef по bTV.