Само седмица преди големия старт на шоуто на добрия вкус в кухнята на MasterChef тоталният авторитет Chef Андре Токев разкри пред зрителите на bTV какво обича да готви за семейството си и с каква храна започва денят му. Екипът на "Тази събота и неделя" установи, че там ухае на джинджифилов чай, а закуската е овесени ядки.
"Това е моята закуска, която от години съм си изградил. Джинджифилът ми помага за кръвообращението и ме буди сутрин. На мен ми дава тонус и е много лесно. Изискват се само няколко минути да приготвя тази напитка, която ме ободрява", разкрива Андре Токев. Винаги в чашата слага и пресен лимонов сок. "Овесените ядки спомагат на ставите и на мускулатурата да остане гъвкава, което е много добре и мога да ходя спокойно на фитнес или да спортувам. Аз ги комбинирам и с малко банани, които ми дават магнезий, което пак е за мускулатурата", допълва Токев.
Рецептата му напомня за детските години, в които майка му я е приготвяла за него. Той признава, че винаги се е хранил разнообразно, заради живота си в България и Германия. Още от ранна възраст събирането около масата е било ритуал, качен на пиедестал. Така е и днес, когато закуската със съпругата му е важен елемент от денят му. Chef Токев сподели пред зрителите на bTV, че в началото на връзката им често са се глезили с вкуснотийки в леглото, но днес са по-практични и се възползват от комфорта на семейната кухня. В стремежа си да се хранят балансирано, те не се лишават от деликатеси като патешки дроб, сирена и вино, но на следващия ден компенсират с плодове, зеленчуци и чай. Андре призна, че в семейството му никога те е имало елемент на кулинарно съревнование, а напротив. Жена му се справя чудесно с нелеки предизвикателства бързо и вкусно, а едни от най-забавните моменти са, когато заедно с децата приготвят семейната трапеза.
Целия материал можете да намерите тук: