.

 

Шеф Юри Велев дава уроци по италианска кулинария в MasterChef

Гледайте тази вечер - 8 април, от 21:30ч. по bTV

Тази вечер - 8 април, от 21:30 часа в MasterChef по bTV първият гост-готвач – шеф Юри Велев, ще предизвика две силни жени с мастърклас. Едно от най-големите имена на кулинарията в България ще демонстрира приготвянето на класическо ризото "Миланезе", гарнирано с кокосово мляко и скариди.  Как се готви ориз ал денте, ще успеят ли дамите да повторят вкуса и презентацията на учителя си и къде ще срещнат неочаквана трудност – тази вечер от 21:30 по bTV.

Битката между гладиаторите вече излиза извън кулинарната арена и се пренася на междуличностно ниво. Симпатиите на участниците не остават скрити, подкрепата за един или друг играч е емоционална, но в крайна сметка титлата MasterChef и наградата от 100 000 лева ще отиде само при един.

Предстои и поредният стрес тест, който ще изпрати един готвач директно на елиминации. Темата този път е безместни, пролетни ястия, а в килера на MasterChef цари изобилие от зеленолистни, зеленчуци и свежи подправки. Журито ще разкритикува упоритото несъобразяване с многократно давани съвети, ще поощри находчивостта и креативността, но не и експериментите с планове A, B, C и D без планиране и придържане към основната идея. Кои цветя са ядливи, може ли логото на MasterChef да спаси някой от елиминация и за кой участник следващият ден ще бъде решаващ – тази вечер от 21:30 часа в MasterChef по bTV.