.

 

Шеф Петър Михалчев прави минималистичен майсторски клас в MasterChef по bTV

Гледайте на 1 април от 21:30ч. по bTV

Тази вечер - 1 април, от 21:30 часа в MasterChef по bTV майсторът на японската кухня ще предизвика двама кулинарни гладиатори в битка за имунитет. Претендентите за наградата ще бъдат ръкоположени в ритуала на приготвяне на кайсеки плато, а шеф Петър Михалчев ще демонстрира филетиране на риба със затворени очи.

Мастъркласът за минималистично хранене ще включва приготвянето на ориз, рак, ципура, скариди, зелена соя, сушена риба, водорасли, бамбукови листа. Дали обаче двамата хоби готвачи ще успеят да повторят маниакалното внимание към детайла, за да постигнат естетиката и вкуса на ястието на Петър Михалчев за 90 минути и кой ще е новият самурай в кухнята на MasterChef – тази вечер от 21:30 часа по bTV.

Тримата, които разочароваха журито на теста за креативност, отиват на стрес тест. Страшното предстои не само за тях, но и за Андре Токев, Виктор Ангелов и Петър Михалчев. Задачата този път е страстна кулинарна фиеста в екзотиката на испанската кухня. Те ще се борят за оставане в шоуто с гаспачо с фритата, ароматна паеля и скариди от Галисия с тапас. Състезателите ще имат възможност да демонстрират различни техники на готвене, фантазия и да балансират средиземноморски вкусове и аромати благодарение на разнообразието от продукти. Дали обаче ще заложат на експеримента или на класическите пропорции и кой ще отиде на елиминация – тази вечер от 21:30 часа в MasterChef по bTV.