.

 

Симеон Червенков грабна титлата "Първи MasterChef на България" и наградата от 100 000 лева

Близо 1 300 000 зрители станаха свидетели на победата на топ готвача

Симеон Червенков е победителят в зрелищния финал на кулинарното събитие на годината  - MasterChef по bTV. След напрегнатата гладиаторска битка с Елена, взискателното жури Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев връчи престижната статуетка и голямата награда от 100 000 лева на 33-годишния "Мениджър критични инциденти" от София. Със страст, талант и смелост, както и с безупречното си тристепенно меню, Симеон доказа, че това е неговата игра и заслужено записа името си в историята на кулинарията у нас.

Победата Симеон посвети на своето семейство и всички млади хора, на които пожела да преследват мечтите си и да повярват в таланта си. След повече от три месеца в кухнята на MasterChef той доказа, че усилията и силното желание могат да превърнат всеки любител готвач в истински класен професионалист. Двамата с Елена оцениха участието си в шоуто като най-ценната школа не само по отношение на готвенето, но и за каляване на характера. Финалистите споделиха, че са намерили страхотни приятели сред своите 14 колеги и в лицето на своите ментори - Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев и екипа на предаването.



Над 46% от всички зрители стискаха палци на своите фаворити по време на финалния епизод на MasterChef вчера вечерта по bTV. Пикът на зрителски интерес е в последните минути на шоуто, когато Виктор, Андре и Петър обявиха носителя на титлата "Първи MasterChef на България". Решението на журито и реакциите на Симеон и Елена са гледани от 50,7% от телевизионната аудитория или близо 1 300 000 души. Последният епизод на MasterChef е предизвикал интереса на 46.5 % от зрителите на възраст 18-34 г. и на 44.8% от аудиторията на възраст 18-49г. Това е близо два пъти повече в сравнение с гледаемостта на програмата на Нова в същия часови пояс. 

Близо половин милион фенове на шоуто проявиха огромна активност и във Facebook страницата на предаването, а обявяването на победителя е предизвикало над 26 000 лайка, коментари и споделяния. Към настоящия момент последният епизод на шоуто е гледан от над 25 000 души на станицата masterchef.btv.bg.