.

 

Сладка битка в MasterChef

Chef Михалчев ще изпрати специален десерт в Космоса

Битка на виртуозните десерти предстои в MasterChef във вторник от 21.00 часа по bTV. Въображението на талантливите хоби-готвачи ще бъде предизвикано от познат сладък продукт, представен в нова, разчупена форма. Участниците в най-доброто кулинарно шоу ще трябва да намерят креативно приложение на изкушаващата съставка, скрита в кутиите им. Консервативните ще играят на сигурно и ще приготвят сладкиши, а смелите ще създадат шедьоври в сладко-солената гама.

В бързината един от претендентите за титлата MasterChef и наградата от 100 000 лева ще разбие кулинарното си произведение на хиляди парчета. Друг ще впрегне опита и интелекта си на максимални обороти, създавайки симфония от противоположни вкусове. А трети за първи път ще повярва в силите си и ще готви със самочувствие. Впечатлен от размаха му, Chef Михалчев ще сравни силната презентация с оръжие от поредицата „Междузвездни войни“, а самия участник - с джедай в кухнята.

Един от тримата най-добри в изпитанието ще получи значка за имунитет. Останалите ще заслужат честта да участват в мастър клас с уважаван български Chef с опит в Ирландия, САЩ, Холандия и Германия, и ще трябва да повторят рецептата му, изискваща разнообразие от техники и деликатен подход. Маster-престилката ще отиде при онзи, който изпълни всички стъпки точно.

Останалите хоби-готвачи ще бъдат изправени пред необичаен стрес тест - да приготвят ястие с комбинация от несъвместими продукти. Притежателят на значката за имунитет ще даде на силните участници по-трудните комбинации от плодове, зеленчуци, риба, месо и подправки, а на неуверените - по-лесните. Сложната задача ще щракне като капан и провалите няма да закъснеят. Едно от ястията ще бъде оценено от журито като „пълна безизходица“, а създателят му ще отиде на елиминации.