.

 

Снимките на първия MasterChef България стартираха с предложение за брак и рецепти от ХIХ век

Скоро зрителите на bTV ще станат свидетели на креативността на ентусиастите в шоуто

Любителите готвачи от цялата страна, селектирани да покажат своите кулинарни умения в напрегнатата битка за престижната титла MasterChef, застанаха за първи път зад готварските плотове и пред камерите на шоуто. Скоро зрителите на bTV ще станат свидетели на тяхната креативност, страст и състезателен дух в едно от най-мащабните и професионално оборудвани кулинарни студиа в страната.

Още в първия снимачен ден любителите готвачи подправиха с много емоции и изобретателност ястията, с които се борят за така желаната престилка – ключ към участието им в шоуто. Екипът на MasterChef присъства на предложение за брак, 70-годишен кулинар приготви ястие по рецептурна книга от 1892 година и вдигна високо летвата за амбициозен кореец, готов на всичко, за да докаже потенциала си в гурме сферата, въпреки езиковата бариера. Музикант от столичната филхармония вдъхнови участниците и журито с класически изпълнения, докато поднасяше своето гурме предложение.  

Придружени от най-близките си, кулинарните ентусиасти имаха точно час, за да приготвят ястието, което най-добре ще представи уменията им и ще убеди взискателното жури, че заслужават шанс в академията на MasterChef. Страстта към храната и надеждата, че техните приятели и роднини ще станат част от търсенето на най-добрия готвач доведоха в студиото победителя в "Survivor: Експедиция Робинзон" Георги Костадинов, тв водещата Яна Грудева и "златното момиче" Илияна Раева.