.

 

Специалитети с кафе и европейска кухня изкарват един хоби готвач от състезанието - утре вечер от 21:00 часа в MasterChef по bTV

В понеделник от 21:00 часа по bTV кутията на MasterChef ще смрази нечии надежди с продукт, без който мнозина не могат да започнат деня си, но и мнозина не знаят как да интегрират в храната си – кафето. Chef Виктор Ангелов, Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев ще предизвикат хоби-готвачите да приготвят впечатляващо ястие с вкуса на ободряващата напитка за 60 минути. Въображението на претендентите за титлата MasterChef и голямата награда от 100 000 лева ще трябва да надмине границите на възможното, а знанията им за множеството латиноамерикански рецепти, които комбинират шоколад, кафе, люти чушки и портокали – незаменими.

Гладиаторите ще бъдат разединени в стремежа си за оригиналност и опасението от рискови ходове, някои ще изпробват напълно нови рецепти, други ще заложат на интуиция и усет. А взискателното жури ще очаква свежи идеи, оформени като изискани ястия. Дали гладиаторите ще се превъзбудят подобно на козите на откривателите на кафеените зърна в Етиопия, как ще се получи почитта във формата на изкушение, пречи ли жегата в кухнята на MasterChef на перфектните форми и кои ще бъдат трите най-добри чинии, зрителите ще видят в понеделник от 21:00 часа по bTV.

Победителят в кутията на MasterChef ще има привилегията да избере с продукти от кой край на света ще готвят конкурентите му в следващото предизвикателство. Chef Михалчев, chef Токев и Chef Ангелов ще му предложат кошници от Азия със змиорка, лайм, катсубуши, черен сусам, оризово вино, черен ориз, джинджифил и свинско, кошница от Южна Америка със патешко, кафе, шоколад, банани, манго, боб, чушки, скариди и царевица или кошница от Европа – петле, краве сирене, гъби, цвекло, синьо сирене, аспержи, миди Сен Жак, ябълки, полента и ориз Ерборио. Освен това той ще има правото да спаси петима души, които от своя страна ще могат да вземат по един продукт от кошниците на останалите. Кой ще бъде сломен, ще покажат ли гладиаторите нокти, кой ще приготви най-доброто ястие и кой ще защитава мястото си в най-желаната кухня на България, зрителите ще видят в понеделник от 21:00 часа по bTV.

Двама кулинари ще се изправят един срещу друг в дуел на честта в елиминациите. Те ще трябва да приготвят шест различни ястия от един продукт в рамките на 60 минути, като покажат знания, опит и въображение, за да поднесат ефектни и вкусни чинии на взискателното жури. Червеното цвекло ще залегне в основата на две противоположни стратегии. Даване на уроци и лишаване от окуражаващи викове от колегите, върхов стрес и пълен хаос ще изнервят конкурентите до краен предел. Хъс и усет ще се сблъскат с любовта на публиката и силната мотивация. Някои приятелства ще се пречупят, а куртоазията ще приключи. Няколко рунда ще определят кой ще се спаси от напускане, но каква ще бъде цената на победата зрителите ще видят в понеделник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.