.

 

Стартът на 3 сезон на MasterChef е изборът на младата аудитория в България

На 27 февруари ефирът на bTV бе завладян от третия сезон на световния телевизионен хит MasterChef. В първия епизод на най-обичаното кулинарно шоу в българския ефир зрителите се запознаха с 50-те най-добри хоби готвачи, готови да преминат отвъд границите на възможното, за да докажат своят талант в кухнята и да променят живота си. 12 от тях спечелиха овациите на взискателното жури с вкуса на ястията си и с любопитните си житейски истории. Дресьор на змии в Испания, аржентински охранител, преводачка, владееща 7 езика, половинката на Дичо -Карина, ветеринар – специалист в приготвянето на жабешки бутчета и другите атрактивни персонажи, доказаха, че със знания, упоритост и прецизност дори и най-високите цели са постижими. Зрителският интерес към претендентите за титлата MasterChef затвърди позицията на предаването като един от най-любимите телевизионни проекти на младите хора у нас. 

Броят на зрителите на MasterChef България по bTV във времевия интервал 21:01 – 22:28 ч. e средно над милион, като в своя пик достига до 1,2 млн. (21:33 ч.) по данни на ГАРБ. Предаването, което промени представите за любителско готвене из основи, е фаворитът и на младата аудитория, като резултатите сред зрителите на възраст 18-34 достигат дял от 37.9%, или 1.4 пъти повече от втората по гледаемост телевизия. Първите кулинарни битки в третото издание на MasterChef по bTV спечелиха вниманието на 40,3% от младите жени на възраст 18-34 години, или 160 % повече спрямо втората в класацията. 

Тази вечер журито на MasterChef – Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев, ще даде „втори шанс” на хоби готвачите, претенденти за титлата и голямата награда от 100 000 лв. да грабната престилка и да завоюват мястото си на кулинарната арена. Зрителите на bTV ще станат свидетели на смразяващи предизвикателства за волята, таланта и креативността, които ще накарат любителите кулинари да надминат себе си и да прекрачат отвъд границите на възможното.