.

 

Стартът на 4 сезон на MasterChef по традиция е изборът на младата аудитория в България

На 26 февруари ефирът на bTV бе завладян от четвъртия сезон на световния телевизионен хит MasterChef. В първия епизод на най-обичаното кулинарно шоу в българския ефир зрителите се запознаха с 60-те най-добри хоби-готвачи, готови да приготвят неочакваното, за да докажат своят талант в кухнята и да променят живота си. 13 от тях спечелиха овациите на взискателното жури с ястията и с любопитните си житейски истории.

 

Юрист с впечатляваща физика и завиден готварски талант, приказлива журналистка, опитала вкусовете на целия свят, геодезист, готвил в научно-изследователската ни база в Антрактида и другите атрактивни персонажи, доказаха, че със знания, въображение и прецизност дори и най-високите цели са постижими. Зрителският интерес към претендентите за титлана MasterChef затвърди позицията на предаването като предпочитания телевизионен проект на младите хора у нас.

 

Броят на зрителите на MasterChef България по bTV във времевия интервал 20:56 – 22:31 ч. e близо милион, като в своя пик достига до 1,195 млн. (21:26 ч.) по данни на ГАРБ. Предаването, което промени кулинарната култура в страната, по традиция е фаворитът и на младата аудитория. Резултатите сред зрителите на възраст 18-34 достигат дял от 38.4%, с повече от 10 пункта или 36% повече от втората по гледаемост телевизия в същия слот.

Тази вечер журито на MasterChef – Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки, ще даде „втори шанс” на 18 хоби-готвачи, претенденти за титлата, голямата награда от 100 000 лв. и курс в престижната академия Le Cordon Bleu в Лондон. Те ще дадат всичко от себе си, за да грабнат останалите 8 престилки и да завоюват мястото си на кулинарната арена. Зрителитена bTV ще станат свидетели на смразяващи предизвикателства за волята, таланта и креативността, които ще накарат любителите-кулинари да приготвят неочакваното дори за опитни професионалисти.