.

 

Стартира битката за големия финал в "MasterChef"

Мария, Мартин, Стилиян и Теодор ще премерят сили един срещу друг, а един от тях ще отпадне преди развръзката на най-доброто кулинарно шоу

Дългоочакваната развръзка в седмия сезон на „MasterChef“ по bTV наближава и ще изправи участниците на предела на силите им. Един от четиримата хоби-готвачи, оцелели до този етап от състезанието - фотографката Мария Жекова, шофьорът Мартин Банков, актьорът Стилиян Желязков и студентът по право Теодор Колев, ще отпадне във вторник, ден преди големия финал в кулинарното шоу.

Битката за място в Топ 3 ще се превърне в изпитание не само за креативността, но и за устойчивостта. Участниците ще трябва да приготвят ястие по свой избор с месо, морски дарове, пресни зеленчуци, билки или с продукти за десерт, но времето за работа ще определи не журито, а хоби-готвачът, който се справи пръв със задачата. След като той завърши своята презентация и удари гонга, конкурентите му ще имат само минута да сложат точка на своите кулинарни шедьоври. 

Стратегическото мислене и бързината ще се окажат решаващи. „Правилната тактика е участниците да направят минималистично, семпло, стегнато и вкусно ястие за около 20-30 минути и да не претрупват чиниите, защото не се знае кой на кого ще затвори вратата“, ще предупреди Chef Петър Михалчев.  

Въпреки огромното напрежение и сериозния залог, някои от претендентите за титлата и приза от 100 000 лева ще успеят да се концентрират и ще демонстрират завидна скорост и интелигентен подход. Авторитетното жури ще оцени високо едно от ястията, отличаващо се със свеж, наситен вкус и висока естетика, и ще обяви първия финалист в седмия сезон на „MasterChef“.   

Останалите трима хоби-готвачи ще се впуснат в изтощителен маратон, в края на който един от тях ще отпадне. Състезателите в „дългото кулинарно бягане“ ще трябва да готвят, докато получат три пъти „Да“ от журито. Дори при едно „Не“, те ще трябва да започнат от нулата и да поднесат ново ястие в рамките на оставащото им време.

В тази тежка битка някои от тях ще поемат излишни рискове, а други ще играят на сигурно. Онези, които успеят да подредят и ума, и чиниите си, ще отидат на финала. Въпреки огромния си потенциал, един от хоби-готвачите няма да издържи на напрежението и ще си тръгне от легендарната кухня със сълзи на очи. А в сряда, 26 май, шоуто ще достигне кулминацията си и България ще научи името на своя нов MasterChef.