.

 

„Столичани в повече” и „Скъпи наследници” стават жури  в MasterChef - утре вечер от 21:00 часа по bTV

Във вторник от 21:00 часа по bTV два отбора хоби готвачи ще се изправят един срещу друг с ножове и тигани, за да спечелят сетивата на специалните гости и да се приближат до мечтаната титла и голямата награда от 100 000 лева. Капитаните трябва да оценят, че все по-силни играчи напускат играта, а летвата е качена много високо. Затова конфигурацията на отборите ще бъде от първостепенна важност. Chef Виктор Ангелов, Chef Андре Токев и сhef Петър Михалчев ще дадат на кулинарните гладиатори нелеката задача да приготвят за 90 минути изумителни основно ястие и десерт за 15 човека, които всички харесват. Хора с изтънчен вкус, които не се впечатляват лесно – любимите актьори от сериалите на bTV „Столичани в повече” и „Скъпи наследници”. 

Хоби готвачите в кухнята на MasterChef ще трябва да съобразят менютата си с факта, че сред специалните гости има и вегетарианец, и веган. Сблъсък на силни характери и егота ще се конкурират с отборни, равноправни решения. Бързината в склада ще е определяща, както и основните правила в кухнята за безкомпромисен ред и хигиена. Интересните избори на съотборници и продукти ще предопредели вътрешната конкуренция и усещането за липса на лидерство за сметка на „уравновесен” артистизъм. А когато в ресторанта влязат Любо Нейков и Стефани Кочева, Руслан Мъйнов и София Бобчева, Ненчо Илчев и Даяна Ханджиева, Милена Аврамова, Антоний Аргиров и Веселин Анчев, Лорина Камбурова и Веселин Калановски, Орлин Павлов, Койна Русева, Любомир Ковачев и Искра Донова, сърцата ще спрат, а амбицията за преминаване на границите на възможното ще избухне взривоопасно. Дали капитаните ще изберат приятели или врагове, за да съставят по-добрия отбор, ще успеят ли претендентите за титлата MasterChef да „разплачат” вегана Койна Русева, дали „селекционелството” или управлението ще се окажат правилната стратегия и чий глас ще се чува най-ясно? Коя актиса „ще уволни” Анелия, колко лесно е да готвиш „веганско” и какво ще поднесат на специалните си гости хоби готвачте, зрителите на bTV ще видят във вторник от 21:00 часа в MasterChef. 

Отборът, който по-малко впечатли любимите актьори на България, ще отиде на стрес тест. В няколко кръга 9 души ще се изправят лице в лице с един от най популярните продукти – яйцето. Перфектното поширано яйце от един опит ще изправи принципност срещу амбиция на всяка цена, а точно 73 градуса по Целзий ще отличат най-прецизните. Креативните техники ще изненадат някои,  един ще се докаже като перфекционист, а останалите ще трябва да приготвят деликатни равиоли с течен жълтък. Рисковете в пропорцията, техниката и времето за варене ще отличат тримата най-прецизни готвачи, които ще се спасят от следващото предизвикателство - крем брюле. Един от спасилите се ще има стратегическо преимущество – да разпредели времето за готвене между тези, които се борят да не отпаднат от предизвикателството MasterChef. Кой как ще се справи за 75, 70, 65 и 60 минути със сладкото изкушение, дали саботажът ще бъде от полза за някой, шегата или амбицията ще преодолее огъня в кухнята и как дефектът се превръща в ефект? Един фин десерт ще изкара хоби-готвач от играта, а кой ще е той, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.