.

 

Стотици хоби-готвачи от цял свят кандидатстваха за участие в третия сезон на MasterChef по bTV само за седмица

Само седмица след официалния старт на кастинга за третото издание на любимото кулинарно шоу на България, в сайта на MasterChef по bTV вече са събрани стотици кандидатури от хоби-готвачи. Сред най-колоритните са на палестинец, пренасящ вкусовете на арабската кухня в страната, специалист по микроблейдинг от Аржентина, актьор, носител на бронзов медал в републиканско първенство по волейбол, личен асистент на скулптор, творчески директор, множество ученици и домакини. Наред със сътрудник по клинични проучвания от Словакия и млада българка, живееща в Женева, своята смелост и талант в кухнята ще опитат експерт в Изпълнителна агенция по околна среда, финансов директор, професионален покер играч, лекар и фотограф. 

Кандидатурите за участие в MasterChef 3 по bTV очертават тенденцията, че българските хоби-готвачи масово са вдъхновени да приготвят шедьоври в домашни условия под влиянието на своите баби, дядовци и майки, чиито неповторим почерк превръща храната в изкуство. Не малко от тях са открили магията на готвенето, напускайки родината или водени от носталгията към вкусовете от детството. Сред желаещите да получат бялата престилка от Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев има и такива, открили любовта към готвенето пред малкия екран, съпреживявайки емоцията на първите две поколения на MasterChef. Пример за това дава млада дама, която иска да съчетае страстта си към гурме храната с таланта си на фризьор, подобно на „синия перчем” Аврам Големечков. 

Кандидатите за престижната титла и голямата награда от 100 000 лева мечтаят в широк диапазон – от участие в грандиозното шоу, през осъществяването на „кулинарна революция”, до създаването на свой бизнес в сферата на ресторантьорството и пътуване до кулинарните столици на света. Не един и двама искат достъп за все повече хора до истинска и натурална храна, защото тя е право на всеки, както и увеличаване на информираността за предимствата на сезонните и местни продукти в ежедневното хранене. 

Сред любимите национални кухни на кандидатите за MasterChef предимство имат българската, средиземноморската и френската. Все по-често кулинарите експериментират с екзотиката на латиноамериканските и азиатски вкусове, но сред личните им фаворити изпъкват интересни прочити на сирене по шопски, гювеч и яйца по панагюрски. Всеки, който иска да стане част от семейството на MasterChef България, може да се запише за кастинг на http://masterchef.btv.bg/casting.