.

 

Суперхрани и наденички за 100 000 лева по MasterChef-ски – утре вечер от 21:30 часа в MasterChef по bTV

Утре вечер от 21:30 часа втората кутия в MasterChef ще стъписа хоби-готвачите, а кулинарните им решения ще озадачат строгото и справедливо жури. Пленени от амбицията да диктуват правилата, 15-те участници в любимото кулинарно шоу на България ще трябва да подправят ястията си с много характер и въображение, защото само един ще спечели предимство в теста за креативност и място в битката за имунитет. Суперхраните тибетско годжи бери, киноа, кокосово масло, червени боровинки, аспержи, джинджифил, уакаме, кисело мляко, кейл и патат ще ги изправят пред предизвикателството да приготвят супер вкусно вегетарианско гурме за един час.  

Здравословните и модерни продукти ще се окажат непознати за голяма част от претендентите за титлата MasterChef и голямата награда от 100 000 лева. Те ще импровизират, ще кроят смели планове, ще се опитат да поправят грешки в крачка и ще се борят до край, за да създадат истински „пир за вегани”. Дали ще успеят да балансират вкусовете, да покажат супер въображение и дали случайността ще спаси надеждите на готвачите?

Победителят в кутията на MasterChef ще определи съдбата на останалите участници, като избере основния продукт, с който те ще готвят в теста за креативност. Виктор Ангелов, Петър Михалчев и Андре Токев ще предложат избор между разнообразни меса, с които кулинарите ще приготвят наденички. Първата изненада, която им предстои е, че всеки от тях ще получи по три различни продукта и така едни ще бъдат затруднени, а други - улеснени. Четирима от тях ще бъдат лишени от възможността да се борят за имунитет, а един амбициозен смелчага дори ще се лиши от машинката за мелене на месо и ще я замени с пръчка.

Претендентите за титлата MasterChef ще демонстрират самочувствие пред печката, ще експериментират с вкусовете на наденички с тофу, темпе и сайтан, а Chef Ангелов ще опита да спаси със съвети „чинията на разочарованието”. Комплимент ли е купешкият аромат, амбицират ли трудностите, кои трима ще отидат на стрес тест и кой ще спечели респекта на най-добрите готвачи в България – утре вечер от 21:30 часа в MasterChef по bTV.