.

 

Сватбено меню и непознати подправки в MasterChef утре вечер от 21:30 часа по bTV

Утре вечер от 21:30 часа по bTV отборите в MasterChef ще бъдат малки, но и разединени. Стратегиите ще вземат превес над колегиалността в битката за приготвяне на перфектното тестово меню за истинска сватба. Тази значима част от най-важния ден в живота на млада двойка ще постави хоби-готвачите пред дълъг списък с изисквания, а Виктор, Петър и Андре ще им поверят създаването на основно ястие. Задачата ще изисква от кулинарите блюдо, което да хармонира с предястието, приготвено от Chef Михалчев – лятна супа от грах с панчета и френския десерт, творение на Chef Токев – финансие с крем от лайм и билково сорбе.

Два отбора по трима готвачи ще премерят сили и усет за ястие, което ще отговори на изискванията на булката и същевременно ще се хареса на всички гости на сватбата. Разединение в отборите, бунт срещу йерархията и несъобразяване с времето ще изправят претендентите за титлата MasterChef пред риска да разочароват и журито, и специалните гости в ресторанта. Дали емоциите или стремежът към перфекционизъм ще вземат връх в последните минути и кои качества на ястията ще впечатлят повече младоженците, зрителите на bTV ще разберат утре вечер от 21:30 часа в MasterChef.

В елиминациите на MasterChef Виктор, Петър и Андре ще проверят колко добре трима от застрашените да напуснат кулинарната надпревара познават основния свързващ компонент на всяко ястие – подправките. Душата и характерът на блюдото под формата на 20 аромата ще предизвикат зрението и обонянието им, а стремежът към победа ще ги върне към спомени от детството за любими и омразни билки. Но решението кой ще напусне кулинарната арена на MasterChef зависи от това, какво ястие ще приготвят състезателите, единствено със сол и обърканата от всеки подправка. А кой ще извърши кулинарното самоубийство, ще стане ясно в сряда от 21:30 часа по bTV.