.

 

Тест за отборност, чипс и урок по гьоза от Петър Михалчев - утре вечер от 21:00 часа в MasterChef по bTV

Във вторник от 21:00 часа по bTV в отборната битка на MasterChef една стена ще направи комуникацията между хоби-готвачите невъзможна, а разделението по двойки от двете страни на преградата ще провери възможностите за синхронизация на гладиаторите.

Във вторник от 21:00 часа по bTV в отборната битка на MasterChef една стена ще направи комуникацията между хоби-готвачите невъзможна, а резделението по двойки от двете страни на преградата ще провери възможностите за синхронизация на гладиаторите. Chef Виктор Ангелов, Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев ще предизвикат кулинарите да приготвят абсолютно идентични чинии – с еднакъв вкус и еднаква презентация. Само трите най-добри дуета ще се спасят от стрес тест и от напускане на най-желаната кухня в България.

Претендентите за титлата и голямата награда от 100 000 лева ще използват нестандартни оръжия, дори телепатия и кражба, за да се координират отвъд преградата. Честната игра ще се окаже мит, експлозията от вкусове ще следва четирите посоки на света и ще описва галактики, а „блъскащите бикове за корида” ще излязат извън кожите си. Състезателите ще получат по 15 секунди за всеки отбор, за да финализират ястията си. В последните минути напрежението ще пречупи всички, а истеричният смях и плеядата от съставки ще зарази дори взискателното жури. Дали мисията ще се окаже невъзможна, ще бъде ли от полза морзовата азбука, какво ще накара Chef Ангелов да раздава справедливост и как изглежда прегръдката на Юда? Дали жените надделяват в партньорството с мъже, диригентът или изпълнителят носи по-голяма отговорност и кои са трите двойки отборни играчи, които ще се спасят от стрес тест, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.

Първото предизвикателство на елиминациите, в което хоби-готвачите ще защитават мястото си в кухнята на MasterChef ще бъде любимото ястие на цял свят за парти – домашен чипс с три вида сос – чедър, майонез и барбекю сос за 30 минути. Тримата най-прецизни ще се качат на балкона, а останалите ще влязат във финалната фаза на елиминации. Правилната стратегия и разпределение на времето ще направят впечатление на Chef Виктор Ангелов, Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев, а най-специфичното в рецептата ще се окаже температурата на олиото, отстраняването на излишната мазнина и овкусяването. Традиционни и експериментаторски прочити, втори опити и самозаплахи за бичуване с картофи ще се съчетаят с инфарктни ситуации и непоправими грешки. Колко трудно всъщност е да направиш чипс, какво ще произлезе от амбицията на хоби-готвачите да бъдат креативни за малко време и дали понякога не е по-добре да се спънеш?

В последното предизвикателство за запазване на емблематичната престилка претендентите за  титлата и голямата награда от 100 000 лева ще вземат урок от Chef Петър Михалчев за приготвянето на ястие, което е отвоювало мястото си във всяка национална кухня – равиоли, пироги или гьоза. Експертът ще разкрие тайните на японската плънка в тесто, ще покаже няколко „фокуса” и ще предизвика хоби готвачите да разкрият индивидуалния си почерк в рамките на 60 минути. Амбиции, колебание, първи опити и не дотам смели експерименти ще покажат разликата между хоби готвачите и професионалистите – вторите никога не се предават. Колко бързо навлиза гьозата в европейската кухня и кого ще изгони от кухнята на MasterChef, зрителите ще разберат във вторник от 21:00 часа по bTV.