.

 

Тест за отборност и жив омар определят топ 5 кулинари в MasterChef – тази вечер от 21:30 часа по bTV

Тази вечер от 21:30 часа в MasterChef по bTV отборната битка ще изненада елита на хоби-готвачите в България с ново условие – шестимата ще трябва да работят поотделно върху едно-единствено ястие и с един шанс да спасят себе си и съотборниците си от елиминация. В последната тандемна надпревара претендентите за титлата и голямата награда от 100 000 лева ще готвят една порция с пълна свобода за избор на продукти, но за най-взискателните гости – Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев.

Съвършената порция на сини и червени ще бъде създадена без капитани и су-шефове, на щафетен принцип със смяна от 20 минути и със само по един готвач в кухнята. Предаването на информация ще трябва да се ограничи в 30 секунди, а отговорността ще бъде разпределена между задаването на посока, допълване на започнатото и завършване на един впечатляващ специалитет. Плановете ще се променят в движение, провокациите ще хвърчат мълниеносно, а вината за допуснатите грешки ще тежи повече от всякога. Интуицията и доброто познаване на съотборниците ще бъдат решаващи, особено на фона на мигновено изтичащото време.  

Загубилият отбор ще изпрати трима силни играчи на елиминация, която ще лиши някой от шанса да стане новият MasterChef на България. Един от най-скъпите морски деликатеси – пълненият омар, буквално ще допълзи до печките на хоби-готвачите. Според правилата на висшата кулинария богатството от вкусове, текстури и аромати ще бъде изобилно, а етапите за готвене – повече от възможните за 45 минути. Бащината гордост ще даде сили и мотивация за гладиаторска битка, но дори и една грешна стъпка може да се окаже последното готвене в шоуто за някой. До къде ще доведе честната игра за кулинарите и кой ще напусне MasterChef на метри от победата - тази вечер от 21:30 часа по bTV.