.

 

Тоби Димова напусна MasterChef с горчиви сълзи

Неуспешен опит за шедьовър с череши коства престилката на младата фризьорка

Тази събота MasterChef се лиши от още един талантлив хоби-готвач. Това бе 28-годишната фризьорка от Бургас – Тоби Димова. Още в началото на сезона Тоби сподели, че иска да покаже на дъщеря си, че човек трябва да гони щастието си, независимо от трудностите по пътя. Тя следва този свой принцип до самия край на участието си и това я превърна в един от най-обичаните кулинари в този сезон.

По време на предизвикателството с кутиите Тоби влезе в „Топ 3“ със своята прясна паста с рак и миди. Имаше възможност да участва и в динамичен мастър-клас, воден лично от chef Любен Койчев. Провалът на отбора й в отборната битка, обаче я изпрати на елиминация.

Журито постави на хоби-готвачите задачата да направят шедьовър от череши. За съжаление опитът на Тоби да придаде на своята шоколадова сфера визията на череша се оказа напълно неуспешен и фризьорката трябваше да върне престилката си. В битка за оставане в предаването срещу нея се изправи Мелят Емин, която направи „семпъл“ опит с тарталети. В крайна сметка шефовете решиха, че Тоби се е справила по-зле и тя напусна шоуто разплакана. Сълзи пророниха най-близката й приятелка в шоуто - Лора и един от нейните конкурент в кухнята - бизнесменът от село Брезница Осман Пенд.

Chef Илиан Кустев я изпрати с думите: „Тоби, ти дойде в MasterChef със заявката, че искаш да намериш нова посока в живота си. Вярвам, че в лудницата на тази кухня, ти наистина преоткри себе си. Едва ли има тук друг участник, на който да съм се карал повече, и това е, защото те харесвам. Беше първата, която влезе в „Топ 10“ и съвсем малко не ти стигна, за да се докоснеш до голямата награда.

„Много съм благодарна на MasterChef, на всички хора, които срещнах тук. Благодаря на целия екип, който се грижеше за нас през цялото време и просто съжалявам, че свърши“, сподели през сълзи Тоби и добави: MasterChef е едно предизвикателство, което ти дава толкова много положителна емоция, толкова много заряд и толкова много те амбицира да следваш мечтите си, че просто не мисля, че има друго предаване, което може да ти помогне толкова.“

 

Гледайте „MasterChef този петък и събота от 20:00 ч. по bTV.