.

 

Тони Пипера от MasterChef отвори нов ресторант

Той предложи на зрителите на "Преди обед" рецепти за изкушения с тиква

Един от най-колоритните участници в третия сезон на MasterChef и вече горд собственик на ресторант - Антон Бахчеванов, даде интересни съвети на зрителите на „Преди обед“ за това какво могат да си приготвят бързо, лесно и вкусно с останалата тиква от Хелоуин.

Подбирайки между множеството алтернативи на ястия с плодовия зеленчук, кулинарят, спечелил си прякора Тони Пипера, предложи на зрителите на bTV да го оползотворят под формата на старата и изпитана рецепта за рачел, полезна и вкусна крем супа, гурме шишчета с бекон или тиквен чийзкейк.

Заедно със своя помощник Chef Иванов, Тони показа в детайли как се организира цялостно тиквено меню, съчетаващо класически традиционни ястия, модерни импровизации и лековити вкуснотии.

Според него сложната на пръв поглед рецепта за сладко от тиква, което е присъствало в дома на всяка уважаваща себе си домакиня, не се изпълнява толкова често днес, защото включва техника със строителни материали. За да се получи ефектът на бонбона – хрупкав отвън и мек и деликатен отвътре, тиквата се накисва за няколко часа в гасена вар. След това парченцата се измиват грижливо, варят се в захарен сироп и се ароматизират с лимонената киселина, ванилия, индрише и орехови ядки.

Второто сладко предложение на готвача от MasterChef е тиквен чийзкейк. Първата стъпка е да се направи основа от смлени бисквити и разтопено масло, която се нанася във формичка и се изстудява в хладилника. След това се приготвя мус от тиква с разбити жълтъци, пудра захар, масло и варена тиква, които се пасират до гладка смес. Вече охладената основа се пълни с муса и се завършва с крем маскарпоне. Окрасата зависи от вкуса на всеки и може да варира от канелена захар до плодове или сладко.

Рецептата за тиквена супа против настинка на Тони Пипера съдължа лук, праз, чубрица, печена тиква и бульонът от нея, малко зехтин и лъжица оцет, за да балансира сладостта. Всички продукти се пасират до гладка и гъста смес, а като финален щрих се добавят печени тиквени семки и настърган пармезан. Към топлата есенна крем супа може да се поднесе шишче от печена тиква, увита в бекон и запечена на скара.

За емоциите покрай новия си  ресторант Тони Пипера сподели, че задължителните съставки, за да бъде храната вкусна и обстановката приятна са добър екип, труд и постоянство. Той пожела на зрителите на bTV упоритост и въображение, защото в кулинарията границите не съществуват.