.

 

Топ 6 в MasterChef готвят със своите близки, а Chef Петър Михалчев приготвя "изкуство със змиорка" в понеделник по bTV

Гледайте от 21 часа

В понеделник от 21:00 часа в MasterChef по bTV шестте най-добри хоби-готвачи в България ще готвят заедно със своите близки и с продуктите, които те са им донесли. Едно от най-емоционалните преживявания в кухнята на добрия вкус ще донесе някои неприятни изненади, но и истинско вдъхновение. Гладиаторите ще подходят с различно отношение към възможностите да впечатлят взискателното жури, но Chef Силвена Роу ще им напомни, че когато се готви с любов, резултатите са невероятни. Chef Петър Михалчев ще направи един „високоскоростен“ MasterClass със змиорка, а стрес тестът ще изпита съобразителността и амбицията на кулинарите на крачка преди полуфинала.

На броени крачки от престижната титла и голямата награда от 100 000 лева Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще предложат и допълнителен стимул на състезателите. Освен за последния имунитет в петия сезон на MasterChef, те ще се борят за изкушаваща награда и правото да определят хода на играта в този критичен етап. А когато близките на кулинарите прекрачат прага на кухнята, те ще усетят искрено признание, подкрепа и гордост. Кои ще са безценните гости и авторът на коя чиния ще надделее в битката на силните - утре вечер вечер от 21:00 часа в MasterChef България по bTV.

Победителят ще избере своя противник за един MasterClass на Chef Петър Михалчев, в който ще приготвят змиорка. Решението ще бъде стратегическо, а амбицията ще направи състезателите готови на всичко. Но самураят няма да ги улесни, а ще поддържа високото темпо в многокомпонентната рецепта. Кой ще успее да се приближи максимално до изкуството на майстора на японската храна и да прескочи високата летва, за да грабне имунитета и сигурно място на полуфинала на MasterChef?

Победителят в кутията ще има правото да вземе съдбоносно решение за своите колеги, които ще готвят на стрес теста. Усещайки приближаващия финал и голямата награда от 100 000 лева, хоби-готвачът ще бъде изправен пред трудно стартегическо решение . То, обаче, може да разкрие неподозирани страни на конкурентите и да ги направи по-уязвими в най-важната фаза на играта. Деликатесните продукти ще изненадат хоби-готвачите, ще ги накарат да проявят съобразителност и да докажат, че притежават магията на един бъдещ MasterChef на България. Как ще се справят със сложната задача и кой ще се обрече на елиминация - в понеделник в MasterChef по bTV.