.

 

Триумфален старт на 2 сезон на MasterChef България пред близо 1 030 000 зрители

Два пъти повече млади зрители гледат гладиаторите в кухнята по bTV в сравнение с втората в класацията телевизия

На 1 март телевизионният ефир на bTV бе завладян от втория сезон на носителя на приза „Мастър” сред кулинарните предавания – световния телевизионен хит „MasterChef”. Първият епизод на най-обичаното кулинарно шоу в българския ефир затвърди позицията на предаването като един от най-любимите телевизионни проекти у нас.

Близо 1 030 000 души са гледали първия епизод на MasterChef България по данни на ГАРБ. Броят на зрителите на bTV във времевия интервал 21.30 – 22.30 ч. е 2,3 пъти по-голям от този на следващата в класацията телевизия. Предаването, което промени представите за любителско готвене из основи, е фаворитът и на младата аудитория, като резултатите сред зрителите на възраст 18-34 са близо два пъти по-високи в сравнение с тези на втората в класацията телевизия.

Тази вечер журито на MasterChef – Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев, ще се срещне с втората порция хоби-готвачи, претенденти за титлата и голямата награда от 100 000 лв. Зрителите ще се насладят на състезание по лицеви опори с Андре и уроци по филетиране на риба от Виктор и ще разберат дали осанката и движението на леопард в кухнята могат да  класират кандидатите сред най-добрите хоби-готвачи на България.