.

 

Участниците в MasterChef готвят в магазин и правят акупунктура на омар

Гледайте тази вечер - 7 май, от 21:30ч. по bTV

Тази вечер - 7 май, от 21:30 часа състезателите ще излязат за първи път от комфорта на кухнята на MasterChef. Отборната битка ще се състои в голяма търговска верига, където те ще трябва да приготвят, като кимплимент за 50 от клиентите, празнично кетъринг меню в три части. Задачата се състои в 50 местни, 50 вегетариански и 50 сладки хапки с гурме почерк и вкус, достоен за рожден ден на кулинарното шоу. Мисията ще вдигне нивото до професионално готвене, тъй като ще затворят кръга – ще пазаруват, готвят и посрещат гостите сами. Как ще се разпределят отборите, какво меню ще предпочетат и ще успеят ли да планират времето си в "джунглата на изобилието"?

Голямото готвене ще стартира в една особено гостоприемна, "академична" кухня, оборудвана с всевъзможни уреди. Целта на всеки от участниците в MasterChef е да представи себе си, менторите си и формата по възможно най-добрия начин. Скариди с пълнени чери домати със сирена, панирани патладжани с доматено конкасе и биволско сирене и десерт с бял шоколад ще се съревновават с цикория, говеждо и гъби, палачинки с мус от сирена и шоколадови трюфели с коса от карамел. Ще успеят ли да впрегнат способностите си и да ги демонстрират в даденото технологично време, ще повлияят ли агитациите на хора от различни възрасти и националности, как ще ги оценят клиентите на магазина и кой отбор ще отиде на елиминации - зрителите на bTV ще видят тази вечер от 21:30 часа в MasterChef.

Четиримата състезатели в МasterChef, които ще се борят за мястото си в шоуто, отново ще попаднат на непозната територия. Те ще трябва да приготвят перфектният аристократичен отговор на студените предястия – студена царевична супа с омар. Някои от тях ще споделят, че са притеснени от липсата на опит, но и резервирани спрямо възможността да убият рака. Те ще прилагат различни техники, включително "акопунктура", за да пресъздадат чинията на Андре, Виктор и Петър. Дали ще му хванат "чалъма", как едно неуважение към хляба ще изиграе лоша шега в последния момент, ще проявят ли колегиалност конкурентите и кой ще напусне шоуто завинаги - тази вечер от 21:30 часа в MasterChef по bTV.