.

 

Урок на Chef Виктор Ангелов за многокомпонентна патица връща един хоби-готвач в MasterChef - утре вечер от 21:00 часа в по bTV

В понеделник от 21:00 часа по bTV в най-желаната кухня на България ще бъде по-трудно от всякога, защото трима души ще готвят за последен път в MasterChef.

Напуснали играта хоби-готвачи ще получат втори шанс да завоюват мястото си на кулинарнтата арена като преминат през три предизвикателства.  В първата задача те ще разполагат с две кутии, съдържащи продукти, които трябва да превърнат във впечатляващо гурме, съответно за 60 и 30 минути. Сред пролетните тиквички, булгур, грах, спанак, мента, артишок, лилави картофи, заешко, биволско сирене и фини кори ще се зареят спомени, мечти, любов и надежди. Нахъсани и щастливи отново да застанат пред горещите котлони на MasterChef, те ще опитат да убедят сетивата на Chef Виктор Ангелов, Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев, че заслужават титлата и голямата награда от 100 000 лева.

Под натиска на адреналина хоби-готвачите трябва да структурират рецептите и работата си така, че във втората половина на времето да се посветят на продуктите от втората кутия.  А там ги чака великденска изненада – яйца, козунак, пресен лук и чесън, зелена салата, краставица, гъби, цикория, ябълки, орехи и пъстърва. Паниката и емоциите ще се смесят с опити за концентрация, а липсата на време ще се превърне във въглени, случайни арт презентации в стил Масимо Ботура (един от най-влиятелните италиански готвачи) и креативни салати. Кой ще напусне кухнята на MasterChef за втори път и кой ще облече отново бялата престилка, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа по bTV.

Във втората задача хоби-готвачите ще трябва да приготвят възхитително ястие от агнешко с дреболийки за 60 минути. Трудната ситуация ще определи необходимостта от помощници, с чиято подкрепа сърчицата, дробчетата и чревцата да се превърнат в изискано гурме. Оптималното използване на всички части от животното ще бъде високо оценено от взискателното жури, кулинарната алхимия ще вземе превес над отговорността към партньора, мъжката сила ще докаже своето значение, а „пролетта в чиния” ще разкаже затрогващата историята за агънцето и лошият вълк. Дали експериментите в кухнята водят до величествени открития, могат ли днешните домакини да стъпят на пръста на едновремешните и възможно ли е забавлението да те изкара от играта?

В третият, финален етап на предизвикателството двама хоби-готвачи ще се изправят в двубой със специален MasterClass от Chef Виктор Ангелов. Една многокомпонентна рецепта за патица ще сложи точка в оспорваната битка, но условието ще е още по-сложно. Гладиаторите ще трябва да готвят паралелно с експерта – да следват техниките и темпото му, за да пресъздадат неговата рецепта в абсолютен детайл. Изправени пред разнообразие от продукти като сухи гъби шейтаке, звезден анасон, соев сос, бели аспержи, борови клонки, бяло и червено вино, горчица, мед, корейска паста от чушки, чесън, джинджър, бял и черен сусам, брашно, бакпулвер, нишесте, портокали, боровинково сладко, масло, бира, гърди, бут и дроб от патица, пресен кадаиф, пресен лук, кориандър и босилек, те ще трябва да проявят воля, внимание към детайла и прецизна сръчност. Те ще превърнат съставките в паниран патешки бут, дроб сювид, лют корейски сос, карамел с пипер, сироп от боровинки с вино и гастрикс и други вкусни изкушения. И като последна уловка, двамата претенденти за завръщане в шоуто ще трябва да подредят чиниите си сами, следвайки схемата на професионалиста.

Как сложният MasterClass на Виктор Ангелов се превръща в един от най-хубавите, могат ли най-добрите да „говорят” с храната, как се приготвя чипс с ютия, уон тон с равиоли и сос на кафеварка? Кой ще слуша по-внимателно съветите на Chef-а и кой ще напусне кухнята на MasterChef за втори път, зрителите ще видят в понеделник от 21:00 часа по bTV.