.

 

Въшки с козунак и живи птици изпитват въображението на елита в MasterChef

Утре вечер от 21:30 часа по bTV

В понеделник от 21:30 часа по bTV кутията на MasterChef ще изненада хоби-готвачите с несъвместими продукти. Уменията за импровизация и въображението на шестте претенденти за титлата и голямата награда от 100 000 лева ще бъдат изпитани с комбинация от морски въшки, свински врат, сардини, чери домати, праз, ябълка, козунак, червена леща, рикота и картофи. Но истинското предизвикателство се крие в малки кутийки в ръцете на Виктор, Петър и Андре, които крият по един задължителен за всеки продукт.

Трушия от лимон, хрян и опасно люта чушка ще трябва да допълнят идеално балансираните вкусове в ястия, достойни за възможностите на елита в непрофесионалната кухня. Бодливите морски въшки ще затруднят играчите, а „дяволът” в кутията ще се окаже повече от един. Смели комбинации, футуристични презентации и отлични текстури ще получат признанието на Виктор, Петър и Андре. Но кой ще грабне победата и ще определи стратегията на следващата задача, зрителите на bTV ще разберат утре вечер от 21:30 часа в MasterChef.

Тестът за креативност в MasterChef ще започне с летящ старт, но някои ще паднат от високо. Пет вида живи птици ще получат имената на хоби-готвачите, за да изпитат тяхната бързина, съобразителност и внимание. Пъдпъдък, гълъб, фазан, патица и пуйка ще разперят крила в обятията на състезателите и ще разгърнат вкусовете си в техните гурме чинии. Спецификите при обработката на деликатните меса ще изискват цялото внимание и техника на кулинарите. Дали конкуренцията на метри от титлата ще произведе изумителни вкусове или впечатляващи провали, ще стане ясно в понеделник от 21:30 часа по bTV.