.

 

Вечеря за 100 000 лева в големия финал на MasterChef

Гледайте големия финал на шоуто тази вечер - 2 юни, от 20ч. по bTV

Тази вечер - 2 юни, от 20:00 часа по bTV кулинарното събитие на годината – големият финал на MasterChef, ще събере на чисто нова арена двамата най-добри хоби-готвачи – Елена и Симеон, техните колеги от шоуто и семействата им за последната епична битка. Титлата и голямата награда от 100 000 лева ще отиде при този, който се отличи като най-талантливия, отдадения, силния, смелия, креативния, прецизния. Този, който поднесе най-впечатляващото тристепенно меню на Петър, Виктор и Андре.

Тази вечер в последното и най-тежко изпитание Симеон и Елена ще демонстрират най-високите стандарти в професионалната кухня. Обградени с гордостта и подкрепата на най-близките си, двамата ще имат свободата да изберат продуктите и рецептите, с които да изградят хармонично и класно меню и да спечелят състезанието. Защото вечеря за 100 000 лева се готви веднъж в живота.

В първия кръг готвачите ще се борят с шампионски предястия - маринована сьомга в цвекло с треска и папая срещу рол от авокадо със снежен рак и манго. Бързина, сръчност, желание, спринт към финала – всичко това ще бъде гарнирано с апетитни цветове и аромати, внимание към детайла и хъс за победа. Под бурните овации на публиката, Елена и Симеон ще поднесат брилянтни чинии с елегантни и фини ястия и във второто изпитание – телешко с гъщи дроб и френско ризото и агнешко с манатарки и кускус. А за десерт ще надминат себе си – Виктор, Петър и Андре ще опитат лимоново сабайонено парфе с лешникови пури и шоколадов кекс с вишни за сладък финал на вечерта.

В последните часове в най-голямата кулинарна арена в България Елена и Симеон ще трябва да защитят тримесечния си труд, десетките завоювани с кръв уроци и доверието на едни от най-добрите шеф готвачи в страната. Журито ще бъде искрено впечатлено от високите заявки, демонстрираните техники и изисканите шедьоври в двете тристепенни менюта на финалистите. А това доста ще ги затрудни, защото Виктор, Петър и Андре няма да оценяват хоби-готвачи, а вече истински професионалисти. Те ще избират между добро и съвършено меню. А кой ще стане първият MasterChef на България и ще грабне заветната статуетка, зрителите ще видят в големия финал тази вечер от 20:00 часа по bTV.