.

 

Вечеря за професионалисти и клопките на "ангела на морето" в MasterChef

Гледайте тази вечер - 16 април, от 21:30ч. по bTV

Тази вечер - 16 април, от 21:30 часа готвачите в MasterChef по bTV ще се разделят на два отбора, за да впечатлят най-взискателните си гости до момента – личните приятели на Андре Токев, Виктор Ангелов, Петър Михалчев и шеф готвачи от най-висок ранг. В разгара на състезанието участниците нямат право на грешки, още по-малко предвид хората, които ще ги оценяват – три от най-чувствителните небцета в България – шеф Цветомир Николов, шеф Иван Иванов, шеф Андрей Стоилов. За 90 минути те ще трябва да приготвят четиристепенно меню от топло и студено предястие, основно и десерт и то след като изберат състава на конкурентния екип.

Гениална идея и отлична презентация на истинско гурме меню – това е единственото, което може да спаси претендентите за титлата MasterChef от елиминация. Капитаните ще трябва да подберат най-доброто меню, да оценят най-силните страни на хората си и да разпределят ролите. Морски водорасли с авокадо, хайвер и блини, царевична супа със скариди, агнешко и целувки с камембер и ягоди ще се конкурират със стриди, равиоли, телешко с гъши дроб и профитероли. Дали обаче готвачите ще преценят добре времето, ще успеят ли да изпълнят планираните рецепти и каква ще бъде оценката на професионалистите - тази вечер от 21:30 часа в MasterChef по bTV.

Нивото на стрес няма да намалее и в следващото предизвикателство – елиминациите. Този път решението кой ще напусне играта ще се определя от приготвянето на "ангелът на морето" – лаврак в пергамент със зеленчуци, сотиран спанак и крем от карфиол. Готвачите ще имат възможност да дегустират ястието, за да определят вкусовете и техниките, които ще са им необходими. За кого филетирането ще се превърне в истински кошмар, какво уважение дължат на продуктите, ще ескалира ли напрежението до хаос и какви обрати крият последните минути пред печката - тази вечер от 21:30 часа в MasterChef по bTV.