.

 

Виетнамката Куин Чан напусна MasterChef

Файчето попадна за първи път на елиминация, а Неда за първи път изгледа събитията от балкона

Тази неделя в кухнята на MasterChef бе изключително напрегнато и емоционално. Виетнамката Куин Чан напусна шоуто завинаги, след като не успя да се справи със своя „любим“ продукт – сирената. 26-годишната студентка не се справи с предизвикателството на елиминацията да познае видовете сирена и да приготви киш с тези от тях, които е познала. До последно Куин не се предаде, с което показа, че е била достоен претендент за титлата.

„Имаш пълното право да си ядосана, че отпадаш точно в този момент. Но си длъжна да се усмихнеш, защото измина един път, изпълнен с всякакви кулинарни приключения.“ Каза развълнувана Chef Роу.

„Не съжалявам, че ти дадох златна престилка. Бих ти я дал още веднъж“ – с тези думи на Chef Михалчев и под силните аплодисменти на жури и останалите хоби-готвачи Куин напусна най-голямата кухня на България.

Отборната битка в неделя завърши с крах на двата отбора. Това изпрати на елиминация Файчето и Ивайло от отбора на червените и Добата и Куин от отбора на сините. Към тях се присъединиха и Виолина и Неда, които не взеха участие в отборната битка. Режисьорката, която наскоро стана майка отново, за първи път не стигна до последния етап на елиминацията, защото разпозна най-много видове сирена. Файчето пък се изправи за първи път на елиминация и се справи доста добре, залагайки отново на праза, който му донесе вече редица успехи в предаването. Добата от своя страна показа, че все пак може да готви с чия и авокадо и то по собствено желание. Кишът му не впечатли много журито и Chef Роу, заради която той предприе този риск, но все пак се оказа, че сервитьорът има нюх и за веган храните.

В предаването „От 10 до 2 с Нейа“ по радио N-JOY в ежедневната кулинарна рубрика „Мастър Зона“, в която гостуват участници от настоящия и от предишни сезони на MasterChef. Там те споделят своите рецепти, готварски трикове и съвети при готвене. Сред темите са  застъпени и правилното усвояване на остатъчни продукти с цел намаляване на хранителните отпадъци.