.

 

Виктор Ангелов дава уроци за зрелищен сладолед с пожарогасител – утре вечер от 21:30 часа в MasterChef по bTV

Утре вечер от 21:30 часа в MasterChef по bTV ще се състои първият за сезона Master Class под ръководството на Chef Ангелов. Привилегията да наблюдават от първия ред урока на кулинарния експерт ще имат двама участници, спечелили си възможността да черпят вдъхновение и зания в предизвикателствата на креативността. Но освен безценните умения, те ще се борят и за едноседмичен имунитет.

Виктор Ангелов ще домонстрира как се приготвя „Бине суфле” или топли бухти с ванилов крем, малиново кули и карамел. Председателят на журито на MasterChef ще покаже в детайл петте компонента на елегантния десерт – захарен сироп, малиново кули, парено тесто, крем и карамел. Участниците ще трябва внимателно да проследят всички процеси и пропорции, за да пресъздадат точно чинията на Виктор. Но това няма да е единствената изненада, която очаква хоби-готвачи – Chef Ангелов ще им покаже и как се приготвя зрелищен сладолед с пожарогасител.

Тримата любители-кулинари, представили се най-неудоволетворително в теста за креативност, ще премерят сили в стрес тест, който ще изпрати един на елиминации. Напрежението още повече ще ескалира с новото правило – „внезапна смърт”, както и новината за два етапа на задачата. Виктор, Петър и Андре ще предизвикат сетивата на готвачите, чувствителното им небце и опита им, за да познаят максимално много от 20-те компонента в рибена супа със завързани очи. След това тримата ще трябва да приготвят изумително ястие за 45 минути, използвайки само продуктите, които са разпознали.

Жените или мъжете са по-добри в кухнята, успешен ли ще бъде тестът за гъстота на сметаната, колко е важен подреденият работен плот и как можеш да се абстрахираш от стреса на изтичащото време? Гениално или безумно решение и една основно грешка при обработката на рибно филе ще предопределят хода на играта, а дали красотата може да спаси една чиния, зрителите ще видят  – утре вечер от 21:30 часа в MasterChef по bTV.