.

 

Виолина Маринова е първият полуфиналист в MasterChef

Неда Соколовска прави фурор на стрес теста със сфера от шоколад и пълнеж от сладолед. Кръщават дюнер на нейно име

В неделя вечер хоби готвачите в MasterChef се изправиха пред доста сложни задачи, част от които дори бяха на границата на невъзможното. Най-добре с тях успяха да се справят две дами – Виолина Маринова и режисьорката Неда Соколовска. 

Първата изненада за претендентите за голямата награда в шоуто бе кутията на MasterChef. В нея беше скрито едно малко съкровище, което е в основата на много класически рецепти, а именно – пъдпъдък и пъдпъдъчи яйца. За 60 минути участниците трябваше да приготвят ястие, в което да участват и двата продукта, а победителят получи правото да отиде на последния master клас за сезона, както и да избере своя опонент в него от двамата си подгласници.

За първи път Виолина не се уплаши от кутията и бе абсолютно уверена в своята рецепта. Тя попадна в топ 3 заедно с Митко и Ивайло, а нейният бонбон от пъдпъдък с пастет от гъби, сос Велуте и майонеза от коприва й отреди място в последния master клас за сезона. За свой опонент тя избра Краси. Двамата приготвиха успоредно с Chef Михалчев сладолед от тофу с мочи, юба и карумеяки. Виолина отново се справи много добре, тенденция от последните няколко изпитания, и си заслужи значката за имунитет и сигурно място на полуфинала в MasterChef.

"Радвам се страшно много, защото това беше възможност, която не съм имала досега! Положих страшно много усилия, за да я имам и мисля, че заслужавам това. Супер съм щастлива. Наистина никога не съм усещала такава силна емоция!", каза развълнувано Виолина Маринова.

Веднага след уникалния master клас, останалите участници бяха подложени на последния стрес тест за сезона.  А задачата в него граничеше с невъзможното. За 30 минути хоби готвачите, които взеха участие в него, трябваше да приготвят шоколадова сфера с пълнеж от сладолед и заливка от тофи карамел. Ивайло, Елени, Митко, Файчето не успяха да се справят със задачата. Те получиха директно черни престилки и ще участват в предстоящата елиминация. Единствено Неда успя да се справи със задачата и то приготвяйки не една, а две сфери с уникален вкус и качества. Режисьорката получи правото да подари втората сфера на някой от участниците. Тя избра Ивайло, защото „най-много провалилият се трябва да получи втори шанс“. Оказа се, че втората чиния е по-добра от първата, приготвена от Неда и това спаси Ивайло от предстоящата елиминация.

Ивайло обеща да се реваншира за този шанс, даден му от Неда и когато си отвори дюнерджийница да кръсти един на нейно име. Така София вече е в очакване на „Неда дюнер“.