.

 

Вторият MasterChef на България Севда Димитрова дава имунитет на претендент за титлата - утре вечер от 21:00 часа в по bTV

Във вторник от 21:00 часа по bTV в най-желаната кухня на България един хоби готвач ще спечели най-голямото предимство в играта - имунитет. Емблематичната значка ще даде правото на смяна с конкурент на балкона във всеки момент след обявяване на задача на финала или полуфинала. Но, за да я получат, гладиаторите ще трябва да преминат трудни предизвикателства и да убедят chef Виктор Ангелов, chef Андре Токев и chef Петър Михалчев, че притежават нужните качества да носят мечтаната титла и голямата награда от 100 000 лева. В първия кръг те ще направят гурме кулинарен портрет на свой конкурент, а шестимата най-добри ще продължат да готвят и във втория етап в битка за имунитета. 

Хоби готвачите ще се вдъхновят от красотата, специфичните характери на опонентите си, дори от личните си симпатии и в кухнята ще прехвърчат искри. Ястия от „старо време” ще се конкурират с елегантни порции и „кървави” уроци, „предобряне”, умишлено лоши презентации и контролиран хаос. Истински картини, съчетани с изискани вкусове, ще правят комплименти и ще критикуват, някои ще бъдат поласкани, а други няма да разпознаят себе си в ястията. Кой ще спечели лукса за бягство от неудобна ситуация, как трябва да бъде ухажвана една жена и как изглежда „сладкото сочно парче” по пътя към дългоочакваната битка, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа по bTV. 

Силните характери ще се сблъскат с гладиаторска сила, след като изтеглят по една капсула от шест купи и оформят индивидуалните си задачи. Те ще комбинират категориите: национална кухня – италианска, българска, китайска и гръцка; основния продукт за готвене – свинско бон филе, пилешко бутче, морски език и говеждо бон филе; времето за пазар – 2, 5, 10 минути или неограничено време; задължителна подправка – шафран, мащерка, индийско орехче или канела и времето за приготвяне – час, 45, 30 или 15 минути. Кулинарният хазарт ще даде поле на действие, ще докара до лудост, а трите най-добри ястия ще изкарат авторите си на финала в битка за имунитет.

Ход на хуна, възползване от възможностите, изнервяне, сигурност от опит, задълбоченост, класики, факирски бабини рецепти и една излишна гауда ще предизвикат сетивата на взискателното жури. А как стресът в кухнята на MasterChef може да се сравни с раждането на дете, дали времето за мислене, или за готвене е по-важно, дали ще надделее саботажът, или правилното планиране, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа по bTV. 

В последния епичен сблъсък за значката за имунитет хоби готвачите ще получат напътствия от настоящия носител на титлата MasterChef – Севда Димитрова. Победителката във втория сезон на кулинарното шоу ще предизвика гладиаторите да направят възможно най-точно копие на модерно гурме ястие с калкан, мида Сен Жак с масло и ванилия, анасонов меренг, пяна от бял шоколад, опушено пюре и щипка любов. Взискателното жури ще им даде възможността да зададат по един въпрос на кулинарката, за да прескочат капаните на впечатляващата рецепта. Дали ще намерят мястото на всеки продукт в компонентите, ще използват ли жокерите по най-добрия начин, какъв проблем може да създаде едно желе и може ли вкусът да надмине презентацията? Възможно ли е всеки да седне на трона на царя, дали хоби готвачите ще се вслушат в съвета на MasterChef Севда Димитрова, че ако са добри войници и хора, животът им със сигурност ще се промени и кой ще грабне имунитета, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа по bTV.