.

 

Жаби за "бедни" и "богати" в MasterChef

Гледайте на 12 май от 21:30ч. по bTV

Утре вечер - 12 май, от 21:30 часа новата изненада в кутията на MasterChef по bTV няма да е по вкуса на всички състезатели. С напредването на шоуто, залогът за тях става все по-висок, а победата изглежда все по-близо. Но за да направят пътя си до 100 000 лв. и титлата по-лек, те ще трябва да сготвят нещо уникално с жабешки бутчета, лингуини, домати, маслини, люти чушки, царевица, чесън, риган, кестени и шафран.

Критериите на Андре, Виктор и Петър са вдигнати почти до "стратосферата", а жабешките бутчета са деликатни за обработка. Шеф Токев ще посъветва състезателите да рискуват с авангардни идеи, само ако са обедени в професионалните резултати, но "дяволът в кутията" ще предизвика любопитството на мнозина. Превръщат ли се жабите в принцове, чии ще са трите най-добри ястия и кое от тях ще впечатли журито – "оргия в чиния", "паста с прашки" или "необикновената тройка", зрителите на bTV ще видят утре вечер - 12 май, от 21:30 часа в MasterChef.

Любителите готвачи ще се сблъскат с един наболял социален проблем в теста за креативност – материалното неравноправие, което ще размести пластовете в играта. Победителят от кутията на MasterChef ще трябва да избере основния продукт сред месни, вегетариански и морски дарове, а след това и да раздели конкурентите си на "богати" и "бедни". Едните ще приготвят шедьовър от миди "сен Жак", сьомга и червен хайвер, а другите ще трябва да постигнат същите резултати с тарама, черноморски миди и маринована риба. Какви ще са последствията от решенията им и кое ще е по-предизвикателно – първокласното или неговият по-непретенциозен и евтин еквивалент, ще стане ясно утре от 21:30 часа в MasterChef по bTV.