.

 

„Желязната лейди“ Даниела Райкова върна престилката си и напусна MasterChef

Френското ястие „кордон бльо“ се оказа последното, което тя приготви в легендарната кухня

Дори в най-напрегнатите моменти 35-годишната учителка от Пловдив Даниела Райкова поддържаше завидно ниво на спокойствие и хладнокръвие. Това обаче се оказа и главната причина, поради която в събота тя върна престилката си.

Въпреки че Даниела успешно повтори авторската рецепта за патешко магре на chef Кустев по време на неговия мастър-клас, тя не успя да се спаси от елиминация. На отборната битка, където трябваше сама да приготви основно ястие за 10 човека, кулинарката издаде почти сурово свинско месо и отново не успя да се качи на балкона.

Така на пловдивчанката й се наложи да се изправи на елиминация, а борбата за оставане в надпреварата се състоеше в приготвянето на класическо френско ястие. „Кордон бльо“ някога е било сервирано на рицарите от най-аристократичния рицарски орден във Франция и затова изисква високо ниво на професионализъм. Даниела подходи към готвенето с традиционната си самоувереност и дори когато рулото й се отвори в тигана, тя не сметна за нужно да го замени. Тази нейна грешка й коства участието в този сезон на MasterChef.

Chef Таралежков я изпрати с думите: „Никога не се страхуваше да експериментираш. Това ми харесва ужасно много. Ти си вероятно най-стабилния участник в този сезон. Нищо не можа да те разклати психически. Истинска Желязна лейди.“, а напускането й се прие емоционално от повечето участници.

„Аз съм седма от най-добрите хоби-готвачи в България. Това за мен е огромно постижение и мога да се гордея с всичко, което направих в MasterChef, заяви Даниела.

Гледайте „MasterChef този петък и събота от 20:00 ч. по bTV.