.

 

Журито на MasterChef изпрати всеобщия любимец Рори Милър с адмирации за израстването в шоуто на добрия вкус

Вчера талантливият пивовар Рори Милър се прости с MasterChef престилката и мечтата за престижната титла на 7-мо място

Вчера талантливият пивовар Рори Милър се прости с MasterChef престилката и мечтата за престижната титла на 7-мо място. След като в понеделник неговите беззахарни желирани торти със сос и „изненада“ не успяха да го класират в топ 3 на кутията, той се яви на стрес тест. Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу предизвикаха гладиаторите с приготвянето на баница с точени кори за 45 минути като им дадоха пълна творческа свобода за вкуса и формата. Американецът заложи на комбинацията от различни меса и сирена, но дебелите кори в „тексаската закуска“ го изпратиха на директна елиминация. Въпреки неприязанта си към субпродуктите, той разпозна три от осемте в дегустационния тест „на сляпо“. Финалният „изпит“ за оставане в шестицата на MasterChef го затрудни, тъй като не знаеше рецептата за приготвянето на крем карамел и тулумби. Въпреки адмирациите, за това, че не се е отказал, журито беше категорично, че очаква от един бъдещ професионалист да се справя отлично с целия диапазон от ястия. Те го изпратиха с признанието, че е бил всеобщ любимец и е израстнал най-много от всички в приключението на добрия вкус. А Рори сподели, че е открил повече от себе си и смята MasterChef за прозореца, през който може да покаже кой е на света.

Две седмици преди големия финал на MasterChef зрителите на bTV станаха свидетели на отличната тандемна игра на Лора и Николай. В отборната битка, в която трябваше да създадат две идентични ястия без да имат визуален контакт помежду си, те надделяха над Красимира и Радка с октопод, достоен за първокласен ресторант. Носителката на имунитет и блогърка на токчета предприе стратегически ход като остави лидерството на лекаря, но в замяна научи някои от кулинарните му тайни. В дамския немско-австрийски отбор комуникацията не беше достатъчно добра и въпреки отличните им готварски качества, Краси и Радка сервираха различни чинии на журито. Заедно с Емануил, Добрин и Рори, те сложиха черните престилки и влязоха в ожесточена битка да останат в челната шестица на MasterChef.

В дегустационния тест Красимира позна най-много субпродукти и се спаси от риска да загуби мечтата си за титлата и и голямата награда от 100 000 лева. Тя сподели, че е благодарна на дядо си, който е имал селскостопански двор и я е научил да уважава всяка част от животното -   от носа до опашката. Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу провериха уменията на останалите да разпределят добре времето си, като им дадоха 60 минути, за да приготвят впечатляваш кекс, толумбички и крем карамел. Добрин и Рори получиха комплименти, а Радка се спаси „на косъм“, след като разочарова журито с „гумен“ десерт .

Феновете на шоуто на добрия вкус могат да гледат ексклузивни backstage кадри в онлайн видео рубриката „MasterChef: За ненаситните“ на masterchef.btv.bg.