.

 

Журито на MasterChef раздаде още 9 престилки на обещаващи кулинарни таланти с вдъхновяващи истории

В третия ден от кастингите на MasterChef Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу приближиха още 9 хоби-готвачи към мечтаната титла и голямата награда от 100 000 лева. Своята „5-годишна борба“ за бяла престилка спечели търговецът от Тръстеник Васил Горанов, който доказа, че усилената работа води до впечатляващ напредък. На третото си явяване на кулинарната арена той се отказа от момиците и поднесе на журито апетитен рамен. 28-годишният Спас Георгиев приготви „тертиплийски“ rib eye пепър стек и ознаменува с успех удоволствието да сервира на звезди.  

Отдаденият баща Красимир Низамов потърси нов път с патешко магре, поднесено върху специално изработена дървена дъска. Съчетанието на двете му големи страсти го изпрати напред в играта на MasterChef и го дари с ценен съвет от Chef Роу – че талантът трябва да се комбинира със спокойствие. Цветомир Ангелов защити традиционно доброто име на лекарската гилдия в кулинарното шоу и взе своята престилка с умело филетирани гърди от падпадък, сладко-кисело пюре от чушки и винен сос. Вероника Георгиева и Калина Сиромахова спечелиха небцата на журито с отлично изпълнените десерти – класически банофи пай и торта с маскарпоне, бял шоколад и малини.

Въпреки проблемът с пресеклия се френски сос, Петя Карабойчева спечели престилката на MasterChef със своята версия на surf & turf от говеждо бонфиле, скариди и равиоли с маскарпоне и скариди. Освен с трогателната си история за готвенето като начин да пребори онкологично заболяване, Маргарита Маринова развълнува журито и с изключителния си вегетариански бифтек с манго сос и хрупкав спанак.     

Всяка сряда, четвъртък и петък ексклузивно он-лайн съдържание ще представя на „ненаситните“ фенове на MasterChef ексклузивни коментари от състезателите и неизлъчени забавни моменти зад кулисите на шоуто. На сайта masterchef.btv.bg потребителите ще гледат и авторски видео рецепти с всяка стъпка от изпълнението им.

В предаването „От 10 до 2 с Нейа“ по радио N-JOY в ежедневната кулинарна рубрика „Мастър Зона“ ще гостуват участници от настоящия и от предишни сезони на MasterChef. Те ще споделят своите рецепти, готварски трикове и съвети при готвене. Сред темите ще бъдат застъпени и правилното усвояване на остатъчни продукти с цел намаляване на хранителните отпадъци.