.

 

Звездите от първия сезон оценяват второто поколение готвачи в MasterChef – утре вечер от 21:30 часа по bTV

Снимка: bTV

Утре вечер от 21:30 часа в MasterChef по bTV хоби-готвачите ще се впуснат в отборна битка, в която ще готвят за хора, минали през много изпитания и най-добрата кулинарна школа в България. Капитаните на двата тима ще се нагърбят с отговорността да привлекат най-добрите на своя страна, въпреки че не знаят кои ще бъдат официалните им гости. Те ще трябва да приготвят впечатляващи основно и десерт за 15 взискателни кулинари, един от които е вегетарианец.

Проваленият план на единия капитан ще доведе до хаос и смут, ще прехвърчат първите искри между силните характери, мудността ще изнерви ситуацията, а времето изтича неусетно. За да вдигнат градуса на напрежението, в кухнята на любимото кулинарно шоу ще влязат специалните гости – първото поколение артисти на добрия вкус на MasterChef! „Ветераните” ще бъдат посрещнати с бурни овации и надеждата, че ще бъдат благосклонни, познавайки отлично правилата на играта. Но как звездите ще оценят менютата от ципурата с кус-кус и чийзкейк с два вида сос и свинското бонфиле с ризото и ананас, последвано от брауни с мус от сирене?  

Играчите в отбора, оценен от първите готвачи в МasterChef като по-слаб, ще се опитат да се реабилитират в елиминациите. Предизвикателството, което може да ги спаси от отпадане е перфектното почистване, филетиране и приготвяне на сьомга. Chef Михалчев ще демонстрира японската техника за обработка на голямата риба, а капитанът-победител ще има шанса да спаси двама от риска да напуснат играта. Дали останалите ще спазят препоръките на Петър, ще минимизират ли „фирата” и ще успеят ли да постигнат разпознаваем стил в чиниите си? И кой ще напусне кухнята на MasterChef - утре вечер от 21:30 часа по bTV.

Снимка: bTV