.

 

Звездната битка на ТОП 21 хоби-готвачи за титлата MasterChef стартира утре вечер от 21:00 часа по bTV

Утре вечер от 21:00 часа по bTV ще стартира състезанието между най-добрите 21 хоби готвачи за титлата MasterChef и голямата награда от 100 000 лева. Първото предизвикателство пред кулинарното съзвездие ще отприщи емоциите в гладиаторската битка за най-добрия вкус. Кутията на MasterChef ще даде възможността на участниците да сготвят нещо специално за специален човек, на когото не могат да сервират в действителност. Взискателното жури ще опита само 3 ястия, а най-доброто сред тях ще донесе на автора си спасение от елиминации, но и предимството да ръководи стратегически следващия етап от играта.  

Връщайки се към носталгични спомени в миналото или мечтаейки за бъдещето, участниците в третия сезон на MasterChef ще трансформират обичта към родителите, брата, старата любов, детето или просто дадено обещание в страстни шедьоври. Chef Виктор Ангелов, Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев ще чуят впечатляващи истории, придружени с отлични чинии. Цветно, вегетарианско и естетически издържано ястие ще бъде посветено на певицата Анелия, аржентинска паста – на вкуса от детството, съвременен прочит на класическо ястие от морски дарове – на обичан брат, а шоколадово изкушение – поднесено като извинение. Кой ще обере овациите на журито и ще получи възможността да „провери” конкуренцията, зрителите на bTV ще видят в понеделник от 21:00 часа в MasterChef.

Най-продаваните продукти в голяма търговска верига в последните три месеца ще поставят три алтернативи за стратегия на хоби-готвачите. Победителят в кутията на MasterChef ще избере между категориите: плодове и зеленчуци (краставици, домати и банани), свежи меса (охладено пиле, стек от свински врат и говеждо) и млечни продукти (краве сирене и кашкавал, прясно мляко). Напрежението ще ескалира, когато Виктор, Петър и Андре съобщят на готвачите, че трима от тях ще бъдат спасени и ще наблюдават съперниците си от балкона. Разделението на „групички” ще предизвика разсъждения за смисъла на играта, а неочакван обрат ще увеличи риска за един от тях да напусне най-желаната кухня в България.


Амбицирани за победа, готвачите ще дадат всичко от себе си, за да надминат очакванията на взискателното жури на MasterChef за 45 минути. Привидно семплите продукти ще изискат от гладиаторите прецизност и въображение. Студена паста, многокомпонентни десерти, интересни техники и изненадващи текстури във формата на картина, смели импровизации и неочаквани провали ще покажат потенциала на любителите да сбъднат мечтата си и да се превърнат в професионалисти. Двамата най-добри ще спечелят позициите на капитани в предстоящата отборна битка, а двамата най-неубедителни кулинари ще се изправят един срещу друг, за да запазят мястото си в MasterChef.

Мида Сен жак върху пюре от грах с шафранова пяна за 30 минути ще определи първия отпаднал от 21 топ любители готвачи. Малките детайли като правилното сгъстяване и претриване на пюрето, темперирането на сметаната и почистването на мидата от вода ще дадат предимство на гладиаторите. Способността да запазиш самообладание при грешка и наличието на план Б ще бъдат внимателно наблюдавани от журито и ще бъдат определящи за трудното решение. Кой ще защити престилката на MasterChef, зрителите ще видят утре вечер от 21:00 часа по bTV.