"Този сезон на MasterChef е много интересен заради кошмарната година с много локдауни, които обаче станаха причина много хора да се понаучат да готвят", смята chef Силвена Роу.
"Яденето стана много по-секси, отколкото е било някога. Хора, които нямаха отношение към яденето, разбират как храната, готвенето, самото преживяване, може да е от невероятна полза физически, но и ментално, психически", допълва тя.
"Различното този сезон е, че ако досега кандидатите идваха с готова чиния, сега имат половин час, в който да приготвят пред нас ястието. Другият плюс е, че има битка между двама или трима участници - това е новият регламент", подчертава от своя страна chef Петър Михалчев.
"Искахме наистина да усетят, че всяка битка е важна и трябва да се доказват всеки път", обобщава chef Андре Токев.
Повече вижте във видеото.