.

 

Мастърклас с Chef Андре Токев: Ястие от пролетта

Епизод 17

В днешния Мастърклас Chef Андре Токев ще приготви ястие, инспирирано от пролетта: раци със спанак, баничка с ангнешки мозък и бланширана левурда, бульон от пръст с гъби, както и желирана майонеза. В рецептата има още малко пролетен лук, морков и копър.

В бульона слагаме моркови, корените на пролетния лук и лайка. Слагаме и раците. Оставяме да ври около три минути.

Приготвяме тестото за баницата:

- 100 гр. брашно

- щипка сол

- малко олио

- вода от раците

Слагаме тестото върху хартия за печене и месим.

Агнешкия мозък пържим в тиган с масло и левурда.

Вижте стъпка по стъпка рецептата във видеото!