Днешният Мастърклас е воден от учител от Канада, който има над 25 години професионален опит като Chef готвач. Chef Хю Бутен е работил в престижни ресторанти на 4 континента.
Повече от 8 години той е преподавал в два кулинарни колежа в Мексико Сити. От 2015 г. е Сhef инструктор в България. Девизът му в кухнята е "Прави го от сърце или изобщо не го прави".
Днес Chef Хю Бутен ще приготви такос. Те се правят обичайно за 7 часа, но той го прави за 52 минути.
Основни съставки:
- свински врат и свинска плешка;
- свинска мас;
- брашно от обикновена и синя царевица;
- чичарон пренсадо - свинска кожа, която е отстранена от мазнината, изсушена и наситнена;
- авокадо, лайм, пресни подправки
Приготвят се сос "пико де гайо" и "салса роха" - от жарнати домати, чушки и лук.
Използва се тенджера под налягане. В нея се поставя стопената мас и месото, което трябва да бъде нарязано на кубчета със страна 2 или 3 сантиметра. Към тях се добавят портокалов сок, кондензирано мляко, кола, оцет, четвърт лук, чушка и чесън.
Приготвя се "саше д'епис" - торбичка с подправки.
Цялата рецепта и технология вижте във видеото.