.

 

Мастърклас с Chef Наталия Хитрина: Пелмени

Епизод 16

В днешния Мастърклас Chef Наталия Хитрина ще приготви традиционни руски пелмени.

Chef Наталия Хитрина идва в Българя през 1992 г. Нейният ресторант е един от малкото у нас, които предлагат автентична руска и кавказка кухня. Тя се е учила от своята баба и майка, а днес е тук, за да разкрие някои от тези безценни семейни тайни.

Основни съставки:

- месо

- лук

- брашно

- яйце

- прясно мляко 

- сметана

- кисело мляко

- горчица

- подправки;

Важно е да се измеси еластично тесто, което след това да се разточи на тънка кора. Изрязаните кръгли форми се пълнят с кайма и се слепват, започвайки от средата към краищата.

Варенето става във вряща вода. За разлика от италианската паста, те трябва да са добре сварени. 

Една част от пелмените бяха приготвени запържени в масло, след като са сварени.

Всички съставки и стъпки на приготвянето на пелмените, руската сметана и майонезата, вижте във видеото.