В днешния Мастърклас Chef Наталия Хитрина ще приготви традиционни руски пелмени.
Chef Наталия Хитрина идва в Българя през 1992 г. Нейният ресторант е един от малкото у нас, които предлагат автентична руска и кавказка кухня. Тя се е учила от своята баба и майка, а днес е тук, за да разкрие някои от тези безценни семейни тайни.
Основни съставки:
- месо
- лук
- брашно
- яйце
- прясно мляко
- сметана
- кисело мляко
- горчица
- подправки;
Важно е да се измеси еластично тесто, което след това да се разточи на тънка кора. Изрязаните кръгли форми се пълнят с кайма и се слепват, започвайки от средата към краищата.
Варенето става във вряща вода. За разлика от италианската паста, те трябва да са добре сварени.
Една част от пелмените бяха приготвени запържени в масло, след като са сварени.
Всички съставки и стъпки на приготвянето на пелмените, руската сметана и майонезата, вижте във видеото.