В днешния Мастърклас сhef Петър Михалчев приготвя тристепенно меню с основен продукт снежен рак.
Първото ястие е сашими, второто - супа набе, а третото - рак, запечен на фурна.
Оризът се приготвя на газов котлон. Измитият батат не се бели, режат си три слайса и се добавят към ориза.
Продукти за песто: уме боши, мед, уасаби корен, даши.
Шисо е високопланински босилек, който се използва за пестото.
Черупките от рака се готвят в касерола. За супата е необходима и ряпа дайкон, от която се прави цвят на уме. Добавя се мисо и соев сос.
За тофуто се използва и катакурико.
При печенето на рака е важно да се намазва 4-5 пъти с яйчена смес, за да не изсъхне.
Всички съставки и стъпки на приготвяне на десерта вижте във видеото!
Етикети:
Сезон 7,
Сашими,
Masterchef,
Chef Михалчев,
Японска Кухня,
Снежен Рак,
Сhef Петър Михалчев,
Набе,
Шисо,