.

 

Мастърклас с сhef Петър Михалчев: Тристепенно меню със снежен рак

Епизод 19

В днешния Мастърклас сhef Петър Михалчев приготвя тристепенно меню с основен продукт снежен рак.

Първото ястие е сашими, второто - супа набе, а третото - рак, запечен на фурна. 

Оризът се приготвя на газов котлон. Измитият батат не се бели, режат си три слайса и се добавят към ориза.

Продукти за песто: уме боши, мед, уасаби корен, даши.

Шисо е високопланински босилек, който се използва за пестото.

Черупките от рака се готвят в касерола. За супата е необходима и ряпа дайкон, от която се прави цвят на уме. Добавя се мисо и соев сос.

За тофуто се използва и катакурико. 

При печенето на рака е важно да се намазва 4-5 пъти с яйчена смес, за да не изсъхне.

Всички съставки и стъпки на приготвяне на десерта вижте във видеото!