.

 

Рецепта на седмицата от Мария: Предястие с черноморски продукти

Епизод 21

Новият "MasterChef на България" Мария Жекова показва рецепта за предястието, което направи на финала.

Основни продукти:

черноморски стриди

черноморски скариди

черноморска пъстърва

За сос "Миньонет":

див лук

български ябълков оцет

смокини

лют сос от чушка "Български морков"

За ленения крекер:

300 мл вода

100 г ленено семе

40 г картофено нишесте

сол

За тартар:

парче мазна риба

див лук

репичка

зелена ябълка

сок от лимон

майонеза с хрян 

листа латинка

За муса от скариди:

скариди от Черно море

саликорния

кора от лимон

крема сирене 

бульон от скариди

Всички компоненти и стъпки за приготвянето на това ястие вижте във видеото.