За тестото на хляба:
1 банан
2 яйца
1 шепа фурми, предварително накиснати в шампанско
1 шепа смлени орехи
1 шепа черен шоколад, нарязан на дребно
50 г мед
10 г кленов сироп
100 г печено масло
5 г бакпулвер
100 г брашно
20 мл шампанско
Приготвяне:
Маслото се слага в касерола на средна степен на котлона. Оставя се там, докато не добие карамелен цвят. Бананът се намачква добре с вилица и към него се добавят яйцата. Разбъркват се леко. Добавят се шампанското, медът и кленовият сироп и след това на тънка струя и леко охладеното печено масло. Следват фурмите, орехите и шоколада, всички нарязани на дребно. Накрая бакпулверът се слага в брашното, смесва се добре и се добавя към мокрите съставки. Изсипва се в малка така с хартия за печене и се пече около 25 мин на 180 градуса.
За ганаша:
60 г черен шоколад
40 мл течна сладкарска сметана
2 стръка розмарин
Всичко се слага в малка касерола и се разтапя без да кипи. Охлажда се, за да стегне.
За маскарпоне крема:
60 г маскарпоне
20 г мед
20 г избита сладкарска сметана
За крема с горски плодове:
100 г горски плодове
10 мл шампанско
30 г маскарпоне
10 г мед
Горските плодове и шампанското се кипват и се пасират. Минават се през сито. Маскарпонето се смесва с меда и се добавят накрая пасираните горски плодове.
За тиквата:
2 резена тиква
20 мл шампанско
вода
20 г кленов сироп
Лавандула
Всички съставки се слагат в касерола и се варят до готовност. Отцеждат се и се нарязват на малки кубчета.