.

 

Аврам Големечков предлага „противогрипна рибена супа” във второто издание на „Мастъри в кухнята”

В понеделник след 10 часа в „Преди обед” по bTV

Във второто издание на поредицата „Мастъри в кухнята” в „Преди обед” по bTV бронзовият медалист на MasterChef 1 – Аврам Големечков ще даде практично и вкусно предложение за сезона на простудите и грипа. Фризьорът, пленил сърцата на любителите на добрия вкус с характерните си сини мотиви, ще приготви интересна рибена супа, пълна с витамини и антиоксиданти, и то на цена под 5 лева за порция. 

В компанията на първия MasterChef на България – Симеон Червенков и колоритния кулинар Стефан Стефанов, той ще даде ценни съвети на зрителите на „Преди обед” как да приготвят вкусен бульон от ципура с ансамбъл „каквото има в хладилника” и имуностимулиращ ефект. Освен традиционните кореноплодни като целина, пъщарнак, моркови и лук, тримата приятели ще добавят и изненадващите шипки и цитруси. Използвайки коафьорското си въображение, Аврам ще добави към рецептата суперхраната годжи бери, а Стефан ще даде безплатен урок по обезкостяване на риба и декорация с лимонени резени по северен маниер.

Как се режат бруноази и се подстригва риба, готви ли Аврам на клиентките си във фризьорския салон, с какво храни невръсния си син и подходяща ли е кашата от елда за малки бебенца? И още - как Че Гевара ще се намеси в разговора на приятелите, следили ли са внимателно съветите от мастъркласовете на Chef Михалчев  в първия сезон и как „противогрипната супа” ще впечатли момичета, зрителита на bTV ще видят този понеделник, в „Преди обед” и „Мастъри в кухнята”.