.

 

Chef Александър Таралежков от MasterChef отряза косата си за благородна кауза

„Искам да вдъхновявам участниците в MasterChef и се надявам те да вдъхновят мен“, споделя най-младият шеф в състава на журито в новия сезон на обичаното кулинарно шоу

Chef Александър Таралежков, който тази есен ще оценява кандидат-кулинарите в новия сезон на MasterChef по bTV е предприел сериозна промяна във външния си вид, а именно – отрязал е дългата си коса в името на благородна кауза. Това разказа и показа самият той в предаването  „Тази сутрин“ по-рано днес.

 

„Едно време, когато бях тийнейджър, тренирах плуване и имах прическа, подходяща за това. След като отидох да уча в арт-училище в Лондон, там вече имах по-арт, по-дълга коса. В последните години реших, че не знам как ще се „развие“ косата ми в бъдеще, затова реших, че искам да я дам за благотворителност“, сподели разпалено той пред кореспондента на bTV в Обединеното кралство Васил Христов.  

 

В репортаж от артистичното курортно градче Маргейт на брега на Северно море, където Chef Таралежков живее и твори кулинарни чудеса в последните няколко години, той разказа, че е дарил отрязаната си коса на Little Princess Trust - организация, която предоставя безплатни перуки, направени от истинска коса, на деца и младежи, които са загубили своята поради лечение на рак или други състояния.  

 

Харизматичният готвач сподели още, че отрязването и каузата с косата намира за интересен експеримент, защото не коства абсолютно нищо - тя ще порасне отново и въпреки това има елемента на нещо, с което се разделяш. Смята, че когато даряваш нещо от себе си, това кара човек да се замисли за много неща и е знак за някаква промяна.

 

Именно промяната отвежда Александър Таралежков до следващото предизвикателство в живота му, а именно да бъде част от журито в 8 сезона на MasterChef,  който тръгва тази есен в ефира на bTV.

 

След като преди 4-5 години той живее за 6 месеца в една ферма, решава, че повече не може да се върне и да живее в Лондон. „Лондон е невероятен град, но изключително отдалечен от природата. И по стечение на обстоятелствата открих това място. Няколко приятели вече се бяха преместили тук и така започна и по-сериозният ми път в кулинарно отношение“, разказва още той.

 

В Маргейт Таралежков създава своето място, в което следва свободна форма на готвене, вдъхновена от морето и земята в комбинация с типични балкански кулинарни техники. Това е нещо, с което се гордее, нещо, което реално не съществува в България, не съществува на Балканите, а в същия момент се усеща изключително автентично и някак подкупващо.

Вярва, че балканската кухня е в началото на уникален ренесанс и го вижда в интереса на британците към всякакви вкусове. Той не крие, че сармите и баниците, които са част от менюто му, ще изненадат с вкуса си не само британците, но и българите.

 

Преди дългоочаквания старт на новия сезон на MasterChef  Chef Александър Таралежков споделя, че иска да вдъхновява участниците, както и те да го вдъхновят. Обещава и в шоуто да се води от убеждението си, че за да бъдеш добър в каквото и да правиш, преди всичко трябва да си добър човек.