.

 

Chef Петър Михалчев беше удостоен с титлата "Chef на годината" за 2019 г. в конкурса "Мъж на годината" на Дарик радио

Наистина бях изненадан, сподели chef Михалчев

Вчера на официалната церемония на конкурса на Дарик радио „Мъж на годината“ Chef Петър Михалчев взе наградата в категорията „Chef на годината“ за 2019 година. С него се срещна репортерът на „Преди обед“ Камен Лисички, за да го поздрави за признанието и да му пожелае да заслужи приз за десетилетието, столетието и дори хилядолетието.

„Наистина бях изненадан. Атмосферата е много готина. Не се притеснявам, защото съм „Мъж на годината“, категория „Chef готвач на годината“. Получих много голям и много скъп подарък“, сподели той. „Най-скъпата награда не е материалната награда“, допълни Chef Михалчев. И призна пред зрителите на bTV, че като най-върховно признание в кариерата си е почувствал честта да приготвя менюто на министър-председателя на Япония Шиндзо Абе Сан и неговата делегация в продължение на седмица.  

Съпругата на Chef Петър Михалчев - Ина Михалчева, коментира пред екипа на „Преди обед“: „Много се гордея с Петър. Той непрекъснато ме вдъхновява с ентусиазма си да открива нови вкусове и рецепти, които да съчетава с автентичните японски ястия“. И сподели интересен факт от живота на журито на MasterChef, който е останал скрит от светлините на прожекторите - новият им домашен любимец – европейски ушат бухал. Тя разказа, че пернатият приятел на Chef Михалчев заема голяма част от свободното му време и имат специална връзка. Бухалите скоро ще станат два.