.

 

Кутията на MasterChef връща към корените, а Chef Петър Михалчев учи на японска кухня

Във вторник от 21:00 часа по bTV

Във вторник от 21:00 часа Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще предизвикат всички 15 претенденти за титлата MasterChef на България и 100 000 лева с нова кутия. Скритото в нея направо ще ужаси Куин Чан, но пък ще зарадва Николай Маджаров – Файчето. Не толкова оптимистични реакции ще предизвика специалният урок на самурая в кухнята, който ще се стори като „сложна акробатика“ на хоби-готвачите. А той ще ги предупреди, че наглед трудните техники, всъщност са най-лесното в рецептата му. Не един и двама ще докажат таланта си, а други ще плачат от разочарование. Ще се стигне дори до там, че Chef Михалчев ще откаже да дегустира нечие ястие.

Гладиаторите ще влязат с хъс в кухнята на MasterChef, но бързо ентусиазмът им ще бъде „охладен“ от предизвикателство за време и комбинативност на знания, крито в кутията. Едни от тях ще потърсят вдъхновение в миналия си опит, други – в спомените, но взискателното жури ще анализира творбите само на трима, представили се най-добре. Те ще оценяват по много критерии като вкус, външен вид, техничност и актуалност на рецептата, както и оптимално използване на продуктите.

Един ще спечели имунитет, а други двама ще получат привилегията да научат автентична азиатска рецепта от Chef Петър Михалчев, както и да изберат по един свой колега за конкурент в Master Class. Многокомпонентното ястие ще изисква прецизност и отлично разпределение на времето, а ходът на състезанието ще поднесе неочаквани изненади. В чии ръце ще попадне властта на Master престилката – утре от 21:00 ч. по bTV.

В стрес теста хоби-готвачите ще се нуждаят от ясна стратегия, за да не попаднат сред тримата, застрашени от елиминация. Тези, които не успеят да изпълнят заявката си, ще получат „сериозен шут“, а един ще рискува мястото си зад готварската банка на MasterChef.

В предаването „От 10 до 2 с Нейа“ по радио N-JOY в ежедневната кулинарна рубрика „Мастър Зона“ ще гостуват участници от настоящия и от предишни сезони на MasterChef. Те ще споделят своите рецепти, готварски трикове и съвети при готвене. Сред темите ще бъдат застъпени и правилното усвояване на остатъчни продукти с цел намаляване на хранителните отпадъци.