.

 

"Мисис България 2017" Анна Стефанова сбъдва мечтата си в MasterChef

Претендентката за титлата MasterChef и носителка на Мисис България 2017 г. Анна Стефанова гостува в студиото на "Тази събота", за да сподели историята на любовта си към храната. Тя се заражда, когато е била малка като наследство от своя дядо. По-късно преминава курс по сладкарство, с който разширява знанията си, а в момента с удоволствие практикува любимото си хоби - работата с шоколад и създаване на бутикови бонбони. Така прекарва забавно времето с двамата си малки синове в домашни условия. Обича много да готви месо, приготвя отлично морски дарове, но не ги консумира. 

Анна сподели, че MasterChef е сбъдната мечта за нея. Отдавна е обмисляла да се включи в кулинарното предизвикателство, но чак сега е събрала смелост да кандидатства. И допълни, че предизвикателството я е притеснило в началото, когато за първи път се е представила пред Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу, а тяхната оценка приема като голям комплимент. Анна смята, че всички участници представляват силна конкуренция, но оценява високо таланта на Виолина. Тя сподели пред Диана Любенова, че всички са единни и от кулинарната битка в най-голямата кухня на България са се зародили много приятелства. 

Целият разговор можете да видите тук.

В рубриката "За ненаситните" на masterchef.btv.bg Chef Петър Михалчев показа бърза рецепта за приготвянето на октопод с минимално количество на изхвърлени остатъци. 

Необходимите съставки и стъпки можете да видите тук.