.

 

Новото поколение хоби-готвачи превземат MasterChef с висока кулинарна култура и неземна храна от 24 февруари по bTV

След по-малко от седмица на кулинарната арена на MasterChef ще се качи шестото поколение хоби-готвачи, които ще направят и невъзможното, за да се сдобият с престилка и място в най-голямата кухня на България. На 24 февруари, точно в 21:00 часа зрителите на bTV ще видят колко се е повишила кулинарната култура в страната в следствие на петте сезона на красиви, вкусни и емоционални приключения на малкия екран.

От 24 февруари стотици хоби-готвачи ще представят разбирането си за храната като удоволствие, чрез което изразяват себе си, даряват любов и дори се лекуват. Своята визия за първокласно ястие ще покажат метъл музикант, изящна моделка, мениджър на критични ситуации, продуцент, рокер, обиколил  три континента, хотелиер, бизнес дама, банкер и дори рейнджър. Те пристигат от всички краища на света, за да докажат възможностите си пред топ-кулинарите Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу. А някои от тях ще потърсят основателна причина за завръщане в родината именно в престилката на MasterChef.

Претендентите за титлата и голямата награда от 100 000 лева ще сготвят множество впечатляващи и екзотични комбинации от продукти, здравословни блюда, но и традиционни ястия от българската кухня. Много от тях ще съобразят избора си на рецепта с предпочитанията на член от журито, на когото симпатизират и чиято философия за храната споделят.  Те ще демонстрират отлични познания за обработката на продуктите, технологичните процеси, модерните готварски уреди, естетичното представяне на рецептите и последните тенденции на световната кулинарна сцена. Зрителите на bTV ще видят  хора със самочувствие и подплатени претенции на базата на много тренировки. Те ще стартират шестия сезон на кулинарното приключение с „висока летва“, показвайки, че знаят какво ниво се очаква от тях, за да получат мечтаната престилка на MasterChef. Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще отчетат ясната тенденция към уважение на продуктите и против разхищаването им. 

В опит да впечатлят строгото, но справедливо жури на MasterChef, състезателите ще разбулват тайните на баба, собствените си рецепти за семейно щастие, ще покажат дори рецепти за средновековни храни. Те ще изразяват любовта си към добрия вкус с всички възможни изразни средства – ще пишат поеми за храната, ще пеят и танцуват, завладени от удоволствието за всички сетива.

Как ще изглежда селекцията на Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу, какви изненади е подготвил екипът на MasterChef за новото издание и колко забавен може да е стартът на голямата кулинарна битка - на 24 февруари от  21:00 часа по bTV.